Fest og mindestund


Fest og mindestund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fyn rundt: Træskibsfolket klar til årets sejlerdyst
NYBORG: Samtidig med at Vejle-skonnerten "Martha" blev fisket op fra Kattegats bund af kæmpekranen "Samson", samledes 30 andre gamle skuder i Nyborg for at gøre klar årets Fyn Rundt.

Og selv om "Marthas" forlis helt sikkert var emnet i de fleste samtaler på bolværket, så havde sejlskibsfolket besluttet sig for at gennemføre sejladsen - og festen - i Nyborg som planlagt.

- Vi har selvfølgelig talt med formanden for "Marthas" bestyrelse, og han siger, at det er i Hibiscus' ånd at sejle og i det hele taget gennemføre arrangementet som planlagt, siger Torben Ethelfeld fra Træskibssammenslutningen.

Hibiscus er kælenavnet for skipper Hans Jensen, der mistede livet sammen med en 18-årig pige fra Århus, da "Martha" pludselig gik til bunds på vej mod sejladserne omkring Fyn.

Uafgjort dyst

Og festet blev der på kajen. Blandt andet dystede nogle af sejlskibsfolkene med lokale fra Nyborg i den gamle sømandsdisciplin dystløb. Her gælder det om at støde modstanderen i baljen, når duellanterne på hver sin båd glider tæt forbi hinanden.

Og det blev faktisk uafgjort, for udviklingschef Peter Dansholm udråbte både Thorbjørn Nielsen fra Svendborg-jagten "Viking" og den lokale dystløbsmester, Arne Vejbæk fra roklubben til vindere, da de i finalen formåede at støde hinanden i vandet samtidig.

Mindes "Martha"

I dag samles besætningerne fra de gamle skibe til fælles morgenmad i Slotsmøllen, og i den forbindelse bliver der afholdt en kort mindehøjtidelighed for de to druknede fra "Martha".

Hvis man vil se de flotte skuder stå havnen ud, gælder det om at være på plads i de tidlige formiddagstimer, for selve sejladsen starter klokken 11 på en position nord for Sprogø. Første etape går til Æbelø nord for Fyn, og de følgende dage kommer de omkring 30 gamle skuder til Middelfart, Assens, Faaborg og de slutter fredag i Svendborg.

Fest og mindestund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce