Nyborg: Fem personer måtte tilses af en læge, da der torsdag morgen udbrød brand på virksomheden Triplast i Nyborg. Ingen af de fem ansatte viser dog tegn på røgforgiftning, oplyser indsatsleder Michael Hansen.

Branden og den efterfølgende røgudvikling opstod i et lokale, hvor man smelter plastik i to store, lukkede maskiner.

- I den ene "gryde" sad der lidt plastik tilbage. Derfor forsøgte man at varme den yderligere op med en gasbrænder, og det er i den forbindelse, at branden opstår, forklarer indsatslederen.

Ved ni-tiden torsdag morgen var brandfolkene stadig i fuld gang med efterslukningen. Det krævede, at man fik åbnet maskinen helt, men hele episoden foregik uden dramatik.

Meldingen til brandvæsenet kom ind som en automatisk brandalarm. Derudover blev der ringet 112, formentlig på grund af røgudviklingen. Udefra var der nemlig ikke noget at se, fortæller Michael Hansen.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.