Fem dages kulturfestival i Nyborg

H.C. Andersen mikses med comedy og opera, når Fortælleteatret rykker ind på Bastionen med foretillingen "Helt Kinesisk". Det særligt koncept kan opleves torsdag og fredag. Privatfoto.

Fem dages kulturfestival i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

"Norden i Nyborg" er lig med fem dages kulturfestival, som kigger både frem og tilbage i den fælles nordiske kultur.

Nyborg: En stor fælles nordisk festival fylder byen fra 5.-9. september. Kulturfestivalen "Norden i Nyborg" er den første af slagsen, og årets premiere inviterer til film, musik og scenekunst i tæt parløb med historiske kampdage og høstmarked.

På sigt er ambitionen at skabe et fælles nordisk forum a la Folkemødet. Hvor der er plads til at debattere den fælles nordiske fortid og samtidig kigge frem mod fællesskabet i fremtiden. Det hele sammen med vore nordiske naboer.

- Byggestenene til et nordisk fællesskab blev lagt i Nyborg tilbage på Danehoffet i 1377. Her tog Margrethe 1. det første skridt frem mod foreningen af de tre nordiske riger i Kalmarunionen, forklarer afdelingsleder Janus Møller Jensen fra Nyborg Slot om historien bag festivalen.

Slottet har med Nordiske Kampdage skabt en række arrangementer, som sætter liv til historien om et fælles Norden. Kulturhuset Bastionen har på samme tid skruet et program sammen, der giver eksempler på det fælles nordiske i dag.

Fra Bramming til Bergen

Programmet favner over alt fra forfatterbesøg til nordiske mesterskaber i sliksmagning, debatter, koncerter, nordisk banko, teaterforestillinger og alt muligt andet hentet ind fra Bramming til Bergen.

- Det bliver en spændende opgave, at vi med kulturelle arrangementer, undersøger og belyser de bånd de nordiske folk har sammen, påpeger leder af kulturhuset Bastionen, Tue Fabricius.

I forbindelse med Norden i Nyborg byder Kongens Fadebur også på Nordisk Høstmarked omkring Torvet. Og samtlige begivenheder over fem dage vil i sammenhæng sætte fokus på Norden.

Norden i Nyborg er økonomisk støttet af kommunen, og forventningerne er store.

- Planen er, at vi samler erfaringer i år. Og derfra er ambitionen vækst, ligesom det er planen at gøre festivalen til et markant arrangement på linje med Folkemødet på Bornholm og kulturmødet på Mors, fastslår formand for Erhvervs- og Udviklingsudvalget, Peter Mollerup (V).

Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Erik Rosengaard (V), peger på, at Nyborg er en kulturby. Og sammen med Nyborg Slot og byens lange historie og placering i hjertet af Danmark, så har Nyborg en stor plads i både den danske og den fælles nordiske historie, som er en vigtig del af hele vores verdensarvsfortælling.

Fem dages kulturfestival i Nyborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce