Faurholt: - Ørbæk bliver sorteper


Faurholt: - Ørbæk bliver sorteper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

STORKOMMUNEN: Ørbæk uden bud på topposter, mener Preben Faurholt

ØRBÆK/ØSTFYN: - Ørbæk skal passe på ikke at blive "fjernet fra landkortet".

Advarslen kommer fra det erfarne medlem af kommunalbestyrelsen i Ørbæk Kommune, Preben Faurholt. Og han tænker naturligvis på situationen i den kommende østfynske storkommune.

- Ørbæk er ude af slagsmålet om borgmesterposten, der jo bliver en kamp mellem borgmestrene fra Nyborg og Ullerslev, siger Preben Faurholt.

Men også på det administrative plan risikerer Ørbæk at blive sorteper, når de centrale poster skal fordeles, mener han, og peger på, at flere af de øverste embedsmænd i Ørbæk har en alder, der nok ikke passer til en ny topstilling i en storkommune. Derimod har både Nyborg og Ullerslev yngre folk på flere af de øverste poster i administrationen.

- Og stillingen som teknisk chef undlod vi jo at besætte - det kan måske vise sig at være en dum beslutning, siger Preben Faurholt.

Preben Faurholt er valgt i kommunalbestyrelsen som frontfigur for Borgerlisten, som talte fem kandidater. Listen har besluttet sig for at stille op til valget næste efterår i den nye østfynske kommune.

Mod blokpolitik

- Der er behov for sådan nogle som os for at undgå, at det hele ender i blokpolitik.

- For det er jo klart, at en af dagsordnerne med de nye storkommuner er at få et politisk system som det engelske, hvor de to store partier stjæler hele billedet, siger Preben Faurholt.

En plads i det nye fælles byråd bliver noget "dyrere", end en plads i det nuværende Ørbæk Kommunalbestyrelse. Men Preben Faurholt tror alligevel, det vil lykkes listen at opnå valg.

- "Spærregrænsen" bliver højere til de nye byråd, men vi fik jo også stemmer nok til halvandet mandat sidste gang, så det skal nok gå, siger han.

Borgerlisten i Ørbæk har ikke haft kontakt til tilsvarende lister i Nyborg og Ullerslev, men Preben Faurholt siger, at listen er åben for et samarbejde på tværs af de hidtidige kommunegrænser.

Faurholt: - Ørbæk bliver sorteper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce