Far og søn så på fjerkræ

Erik og Jan Hein har selv deltaget i et væld af fjerkræsudstillinger. I weekenden var de kun med for at kigge.
Foto: Kasper Riggelsen

Far og søn så på fjerkræ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der var nok at se på for særligt interesserede, da fjerkræklubben SØM arrangerede udstilling

Vindinge: Til hverdag giver Danehofskolen, afdeling Vindinge, genlyd af barnestemmer. Men i weekenden lød der kaglen og hanegal fra den gamle gymnastiksal, hvor fjerkræklubben SØM havde arrangeret en stor udstilling.

Blandt de mange interesserede, der lagde vejen forbi, var 88-årige Erik Hein fra Ørbæk og 55-årige Jan Hein fra Gislev. Far og søn har begge en fortid som passionerede hønseopdrættere, der deltog i forskellige udstillinger, men tiden er ikke rigtig til det mere.

- Jeg har stadig lidt høns, Det er dog mest for hyggens skyld. Men det er dejligt at se, at der nogen, der gør et godt stykke arbejde med det, fortæller Jan Hein, mens han og faderen studerer de mange dyr på udstillingen.

Blandt dem er noget af det ypperste, når det gælder avlen af dværghønseracen plettet hamborger. Det er Jørgen Chr. Hansen, der udstiller resultatet af sit avlsarbejde, der sidste år sikrede han titlen som europamester.

Erik Hein er dog især kommet for en ting, nemlig at se efter fjerkræ af racen gul orpington, der er kendt for sine "skørter" om benene.

- Jeg havde selv gul orpington engang. Desværre er der ikke så mange tilbage af dem på Fyn, og de er heller ikke udstillet her. Men de har da en sort orpington, bemærker han tilfreds.

Foto: Kasper Riggelsen

Far og søn så på fjerkræ

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce