Far og mor til tre - på én gang

Nina og Arne Knudsen er med ét blevet en stor-familie. De har nemlig adopteret ikke færre end tre børn fra Tjekkiet.
Foto: Poul Madsen

Far og mor til tre - på én gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAMILIEFORØGELSE: Par adopterede en storfamilie fra Tjekkiet

ELLINGE/REFSVINDINGE: "Mor".

Tre bogstaver. Bare et ord. Men der er et særligt format over det, når lille Ivana siger ordet og samtidig ruller hele sin brun-øjede charme ud i et vellykket forsøg på at lokke kuglepennen fra journalisten, så hun kan tegne et hjerte.

Ivana er tre år. For få måneder siden boede hun på et børnehjem i Brno i Tjekkiet sammen med Dominik på fire og Kristyna på seks år. Nu bor de på en landejendom midt mellem Refsvindinge og Ellinge. Parret Nina og Arne Knudsen er med ét blevet til en storfamilie med tre børn. Og de nyder det.

- Det kan godt være, at ukrudtet får lov til at vokse og hækken trænger til klipning, men nu er det som om, de altid har været her, siger Arne Knudsen om forvandlingen fra duo til kvintet.

Tre livlige unger

De tre meget livlige unger er børn af romaer eller sigøjnere, som de også kaldes.

Kristyna og Dominik er søster og bror, mens Ivana er en meget fjernere slægtning til de to.

Da Nina og Arne Knudsen for godt to år siden besluttede, at de ville adoptere, besluttede de også, at de gerne ville have et søskendepar.

Men de skulle alligevel lige tænke sig om en ekstra gang, da fik tilbudt tre børn på en gang, fortæller Nina Klint Knudsen.

- Når man skal adoptere hører man jo om alle skræk-eksemplerne. De fleste har jo også set billederne af forsømte børn i tremmesenge i østeuropæiske børnehjem. Men vi fik en virkelig god rådgivning af AC Børnehjælp, der formidlede adoptionen. Samtidig fandt vi ud af, at virkeligheden på det tjekkiske børnehjem slet ikke passede med skræk-eksemplerne. Det var et yderst professionelt sted med et omsorgsfuldt personale. Det gav tryghed, siger Nina Klint Knudsen.

Video med hverdag

AC Børnehjælp fik optaget en videofilm på børnehjemmet med de tre børn og deres omgivelser, så Nina og Arne Knudsen fik et indtryk af børnene og deres dagligdag. Det danske par fik lavet en tilsvarende film fra deres hverdag på Østfyn - endda med tjekkisk speak - så personalet på børnehjemmet i Brno kunne forberede børnene på deres nye liv.

Kristyna kom først

Kristyna kom først til Danmark. Og godt to måneder senere - i begyndelsen af juli - blev hele familien samlet.

- Tre er da mange på en gang, men der er samtidig den fordel, at de har hinanden. Både til at lege med og til at skabe tryghed, siger Nina Knudsen.

Arne Knudsen er mekaniker og faglærer, mens Nina Knudsen lærer på en friskole. Men i øjeblikket er de begge fuldtidsforældre. De har orlov.

- Vi har på en måde nogle år, der skal indhentes i forhold til andre familier. Vi skal jo lære hinanden at kende. Derfor er jeg glad for, at vi begge har mulighed for at gå hjemme i en periode. Og i den situation er vi blevet behandlet virkelig godt af kommunen, siger Arne Knudsen.
Kristyna tager den hovedet ned fra etagesengne, mens Dominik og Ivana ser beundrene på deres storesøster.
Kristyna tager den hovedet ned fra etagesengne, mens Dominik og Ivana ser beundrene på deres storesøster.
Foto: Poul Madsen

Far og mor til tre - på én gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce