Erik Juel og Danmarks Naturfredningsforening vil frede parken ved Juelsberg. Gregers Juel protesterer.

Parken omkring hovedbygningen på godset Juelsberg ved Nyborg skal fredes, og sagen er allerede på vej i systemet.

Men de to generationer på Juelsberg - hofjægermester Erik Juel og hans søn Gregers - er lodret uenige om sagen.

Erik Juel, der bor i hovedbygningen, har bedt Danmarks Naturfredningsforening om at rejse fredningssagen. Gregers Juel, der står for land- og skovbrug på Juelsberg, har i et brev til Nyborg Kommune protesteret mod fredningen.

I fredningsforslaget skriver Danmarks Naturfredningsforening, at Erik Juel har ønsket fredningen, og at han ikke ønsker erstatning. Fredningen skal bevare parken i sin nuværende form, og den skal sikre offentlighedens adgang også i fremtiden.

I begrundelsen for fredningen skriver DN blandt andet: "Juelsberg Slotspark er et fint eksempel på en park, der, som det ofte er tilfældet med gamle slots- og herregårdsparker, både rummer klassiske, retlinede elementer inspireret af fransk havestil og mere organiske former inspireret af engelsk havestil. Parken rummer et stort antal meget gamle træer, ofte i særlig interessant udvikling og af sjældne arter og typer."

Læs mere på Fyens Stiftstidende og på Mitfyn.dk, hvor også fredningsforslaget er at læse i sin fulde ordlyd.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.

Mere om emnet

Se alle
Årelang strid: Gregers Juel vinder kostbart tæppe tilbage fra sin far

Årelang strid: Gregers Juel vinder kostbart tæppe tilbage fra sin far

13
Godsejer tabte slaget om støjvold

Godsejer tabte slaget om støjvold

Støjvold til høring igen

Støjvold til høring igen