Fængslet har ingen skånejob til gravide


Fængslet har ingen skånejob til gravide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ledelsen og fængselsbetjentene dybt uenige om gravide i fængslet - fem gravide betjente sygemeldt

NYBORG: Dansk Fængselsforbund vil have Direktoratet for Kriminalforsorgen ind i en tvist om gravide medarbejdere på Statsfængslet i Nyborg.

Her blev fem fængselsbetjente gravide i foråret, men ingen af de fem blev tilbudt skånejob, så de kunne fortsætte på arbejdet frem til fødslen nærmede sig. I stedet blev de opfordret af ledelsen til at melde sig syge.

Det skriver Fængselsfunktionæren, Dansk Fængselsforbunds fagblad i sit seneste nummer.

Til bladet fortæller en af de fem, Maria Gilloway:

"Jeg ville ikke sygemeldes. Jeg var jo ikke syg, og derfor havde jeg ikke lyst til at gå hjemme i halvandet år. Jeg har prøvet at være arbejdsløs i lang tid. Det duer jeg ikke til. Jeg bliver deprimeret"

Maria Gilloway fortæller til fagbladet, at hun blev flyttet til Montagen, fængslets syværksted.

"..,men jeg gik stadig sammen med de indsatte. Jeg skulle for eksempel ledsage syge indsatte til lægebehandling", siger Maria Gilloway, der endte med at blive sygemeldt.

Hun ønsker ikke - efter råd fra tillidsmanden - at uddybe sin situation overfor Fyens Stiftstidende, og hun vil ikke fotograferes til avisen af sikkerhedshensyn.

Undrer sig

I Dansk Fængselsforbund undrer man sig over sagen om de gravide medarbejdere i Nyborg.

- Reglerne har hidtil været sådan, at kan et fængsel ikke finde et skånejob, skal de henvende sig til direktoratet. Men sådan har man ikke tacklet situationen i Nyborg.

- Derfor har vi henvendt os til direktoratet for at høre, om reglerne er lavet om. Men vi har ikke fået noget svar, siger Ina Rasmussen, Sekretær i Dansk Fængselsforbund.

- Reglerne siger jo, at ledelsen skal udøve et konkret skøn, når der skal findes et skånejob til en gravid medarbejder.

- Men jeg har i mine 25 år i kriminalforsorgen aldrig før oplevet at, man for eksempel sætter en gravid til at arbejde alene på en motivationsafdeling for narkomaner, siger Ina Rasmussen, der oplyser, at gravide fængselsbetjente normalt får administrativt arbejde indtil de går af på barsel.

- Jeg ved ikke, hvad det er der sker for tiden i fængselsvæsnet. Alle andre steder kan man da finde ud af det her - og der er i øvrigt tale om EU-regler helt tilbage fra 1994.

Fængselsinspektør Arne Tornvig, Statsfængslet i Nyborg, har ikke ønsket at kommentere sagerne om de gravide medarbejdere, hverken overfor Fængselsfunktionæren eller Stiftstidende. Han henholder sig til, at der er tale om konkrete sager om ansatte på fængslet, men tilføjer at Statsfængslet naturligvis overholder reglerne.

Heller ikke fængselsbetjentenes tillidsmand, Bo Sørensen, ønsker at kommentere sagen.

Fagbladet Fængselsfunktionæren bruger halvdelen af pladsen i det seneste nummer på det dårlige samarbejdsklima i Nyborg.

Fængslet har ingen skånejob til gravide

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce