Den 20-årig gymnasieelev Patrick Vogelius fra Østfyn har fået to års fængsel for at have købt maskinpistol og 550 skarpe skud på internettet. Det viste sig, at han handlede med en politiagent fra et fremmed land.

Den hidtil ustraffede mand var 19 år gammel, da han i februar begyndte at surfe rundt på det mørke internet for at købe en maskinpistol med tilhørende magasiner og ammunition.

- Han korresponderede med en våbenhandler, som viste sig at være et fremmed lands efterretningstjeneste, og den overdrog sagen til Politiets Efterretningstjeneste, siger anklager Kirsten Flummer.

Gymnasieleven, der gik på Tornbjerg Gymnasium, købte en Heckler & Koch maskinpistol med ti magasiner og 550 skarpe skud og betalte 4010 euro - godt 30.000 kroner - for varerne, som han skulle have overdraget på en parkeringsplads i Nyborg. Her mødte han som aftalt op den 22. marts, men fik sig noget af en overraskelse.

- På parkeringspladsen mødes han med en mand, som er fra PET, og bliver anholdt af Fyns Politi, siger Kirsten Flummer.

Den nu 20-årige mand har ikke kunnet forklare, hvad formålet med at købe våben og ammunition var.

- Han forklarede meget svævende, at han ville have brug for at forsvare sig, hvis der skulle opstå uroligheder i Danmark, forklarer Kirsten Plummer.

Den unge mand, der har siddet fængslet siden anholdelsen, har udbedt sig betækningstid og har nu 14 dage til at beslutte sig for, om han vil anke dommen.

Fyens.dk har været i kontakt med Tornbjerg Gymnasiums rektor Carsten Claussen. Gymnasiet var bekendt med anholdelsen, men vidste ikke, hvad det drejede sig om. Rektoren har ingen kommentarer til sagen på nuværende tidspunkt.

  • Schmidt_Sander_(2015)_001

    Af:

    Som nyhedschef er det mit job at igangsætte og prioritere de historier, som vi bringer på fyens.dk og i Fyens Stiftstidende. En sjælden gang imellem får jeg også tid til at komme lidt til tasterne. Jeg er uddannet som journalist i 2000 og har arbejdet som lokal- og nyhedsjournalist frem til foråret 2015, hvor jeg blev nyhedsredaktør på Fyens Stiftstidende. 1. september 2016 tiltrådte jeg jobbet som nyhedschef sammen med to andre kolleger i huset.

  • Kim Skovsby

    Af:

    Jeg er journalist på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende. Her har jeg været ansat siden 2006, og jeg har dækket mange forskellige stofområder (bolig, mad, samfundsforhold), ligesom jeg i en årrække var lokalredaktør på redaktionen i Kerteminde. Jeg har været på erhvervsredaktionen siden 2014 og skriver blandt andet om privatøkonomi, social dumping og virksomheder. Jeg bor i Kerteminde og bruger bl.a fritiden på at ro havkajak.

Mere om emnet

Se alle
3
Gymnasieelev dømt for maskinpistol: Rigspolitiets cybercrime-eksperter holder liv i sagen fra Fyn

Gymnasieelev dømt for maskinpistol: Rigspolitiets cybercrime-eksperter holder liv i sagen fra Fyn

Dømt for maskinpistol: Sådan gik nysgerrig gymnasieelev i udenlandsk agents våbenfælde

Dømt for maskinpistol: Sådan gik nysgerrig gymnasieelev i udenlandsk agents våbenfælde

Vil videre i tilværelsen: 20-årig fynbo anker ikke dom for maskinpistol-køb

Vil videre i tilværelsen: 20-årig fynbo anker ikke dom for maskinpistol-køb