Evitas kjoler og Ches kasket

Bjørg Gamst har hovedrollen som Eva Peron i Nyborg Voldspils sommerforestilling "Evita". Forleden var hun og alle de øvrige medvirkende for første gang i det helt store musicalskrud.
Foto: Johnny Wichmann

Evitas kjoler og Ches kasket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldspillere med gnistrende sort latino-hår prøvede systuens kostumer

NYBORG: 11 kjoler kræver hovedpersonen Eva Peron i Nyborg Voldspils opsætning af musicalen "Evita".

- Jeg er stort set på scenen hele tiden. Så det bliver noget med højst 20 sekunder til at skifte, fortæller hovedrolleindehaver Bjørg Gamst.

Hun er i omklædningsrummet på Slotsmøllen ved 18-tiden stadig i cowboybukser og sommertop. Hendes hår har frisør Vagn Jensen lige sat op til narrestreger efter højeste mode fra 40'ernes Argentina.

Mellem knagerækkerne, hvor kostumer sirligt på bøjle hænger lag på lag, flokkes de op mod 60 deltagere i årets forestilling. De fleste med gnistrende blåsort latino-hår.

- Vi kan jo ikke agere argentinere med vores leverpostejfarvede hår. Så i eftermiddag har vi været til hårfarvning, siger Tue Fabricius, som med det nye, sorte sommerhår kan ligne latino-danseren Magaldi, der bringer unge, fattige Eva fra landet ind til byens underholdningsindustri, inden damen selv skaffer sig adgang til magtens korridorer.
Bjørg Gamst retter læbestiften op, så hun ligner den Eva Peron, som instruktør Sune Svanekier forestiller sig hende. I forgrunden sminkør Kajta Øskov.
Bjørg Gamst retter læbestiften op, så hun ligner den Eva Peron, som instruktør Sune Svanekier forestiller sig hende. I forgrunden sminkør Kajta Øskov.
Foto: Johnny Wichmann

Er alt i orden?

Kostumier Anne Jørgensen lister rundt mellem skuespillerne og vurderer tøjet, efterhånden som aktørerne forandrer sig fra sommerdanskere til 30'ernes og 40'ernes argentinere. Med saksen i hånd ser hun kritisk vurderende på alle. Er der noget at rette? Passer tøjet til rollen og det, instruktøren ønsker?

Det er første gang, hun - og alle andre i øvrigt - se ensemblet i kostumer. Så en vis permierenervøsitet er der da.

- Det er nu ikke den mest belastende forestilling, jeg har været med at lave. Systuen har leveret omkring 60 kostumer i år, herunder de 11 kjoler til Evita. Nogen gange har vi da været oppe på flere hundrede kostumer. Meget tøj har vi kunnet finde i voldspillets store garderobe, siger hun.

Så dukker instruktør Sune Svanekier op.

- Hvordan ser det ud her? lyder omkvædet, mens han går rundt blandt sine skuespillere.

- Arh, det er godt! udbryder han, da han ser Keven Noel Bruun klædt ud som præsident Peron.

Barret eller kasket?

Så er der lige guerilla-look'et til Martin Holm, der spiller Che.

- Jeg kan bedst lide dén her, siger han og rækker den sorte barret frem.

Sune Svanekier har lige inden bedt Anne Jørgensen finde en grøn militærkasket, som Martin "Che" Holm har fået på hovedet.

Er den armygrønne kasket for lidt - er den sorte barret for meget? Det er spørgsmålet. Voldspillerne skal finde lige netop det, der står sig bedst på premieredagen 31. juli.

Efter kostumeprøve med håret sat og fuld sminke venter på søndag den første fulde gennemspilning af "Evita". Så følger en uge med prøver af forskellig art, inden voldspillerne tager den vanlige sommerpause, inden det fra først i juli går løs med at få skruet forestillingen sammen til en helhed.

Evitas kjoler og Ches kasket

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce