Nyborg: 23 tidligere Europajolle-sejlere, som alle har sejlet i Nyborg Sejlforening i 70'er og 80'erne, samles til venskabsdyst lørdag den 10. juni på Nyborg Fjord.

- Ideen er udtænkt af et par af sejlerne, som fik den ide at Sejlforeningens sportsbåde er oplagte til at dyste i, når man er blevet så stiv i ryggen at man ikke længere kan dukke sig for bommen i en Europajolle, fortæller Jens Haugaard, Nyborg Sejlforening.

De fleste af sejlerne fra dengang har ikke set hinanden i de 25-30 år der er gået, dog er der mindre grupper som har holdt sammen og som stadig er aktive. På Sjælland er det for eksempel Per Leth Hansen fra Hansen og Hansen i Kongegade. På Fyn gælder det kiropraktor Peter Gyrst, Niels Haustrup, Hesselet og Jens Haugaard, Haugaards Blomster.

Det er lykkedes arrangøren at opspore - og få tilsagn fra - stort set alle som sejlede Europajolle, lige fra de første i begyndelsen af 70 med Niels Hermansen, Peter Mejer, Henrik Møhl, Jørgen Holm og trekløveret Gyrst, Haustrup og Haugaard og frem til OL vinderen Dorte O. som den yngste på invitationslisten.

Dysten foregår i sportsbåde af typen SB20, en 3-4 mands kølbåd med bovspryd og genakker.

Der er en type, som ingen eller få af de gamle jollesejlere har sejlet tidligere, så der lagt op til sved på panden og tætte dueller på vandet, siger Jens Haugaard.

Sejladserne afvikles tæt på havnen og kan følges fra land fra Vesterhavnen og fra færgelejerne.

Der sejles fra klokken cirka 10.40 til 15. /EXP