Østfynske lærere vinkede mandagshilsen til morgentravle folk på vej til arbejdet

Nyborg: Et venligt vink til travle folk på vej til arbejde i bil, på cykel og gåben i Nyborg var mandag ved otte-tiden egentlig en morgenbøn om, at nu vil lærerne altså gerne have lov at undervise.

De lockoutede, østfynske lærere stod i vinkekø på fortovene langs Vindingevej og krydset ved Strandvejen-Dyrehavevej mandag morgen for at gøre opmærksom på deres synspunkt på konflikten med arbejdsgiverne, Kommunernes Landsforening.

Senere var der så - som hver dag under lockouten - morgensang. Det foregik på Torvet i Nyborg.

Vil man enten have gentaget budskabet eller få nogle flere nuancer på lærernes syn på lockouten, er der tirsdag klokken 15.30 indkaldt til demonstration på Torvet i Nyborg, hvor lærerne foran rådhuset vil markere deres utilfredshed med forløbet.

Det sker som optakt til, at politikerne i Nyborg Byråd mødes klokken 17 - godt nok for at drøfte helt andre sager af lokal karakter - men lærerne anser byrådspolitikerne med borgmester Erik Christensen (S) i spidsen som nogen af dem, der kunne lægge pres på Kommunernes Landsforening for at få løst konflikten.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.

Mere om emnet

Se alle
4
Løbende lærer: Ikke den samme gnist

Løbende lærer: Ikke den samme gnist

2
Børns Vilkår: Lockout er som skilsmisse

Børns Vilkår: Lockout er som skilsmisse

Lockout: Langeland har sparet 2.040.000 kr.