Et deprimerende syn


Et deprimerende syn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lokaldebat

Af Mette Blix

Dyrehavevej 12, Nyborg

I sommer kunne Fyens Stiftstidende berette om flere gode kræfter, som var sat ind i kampen for at redde strandvillaen Margrethevej 16, som er vurderet som "bevaringsværdig". Bl.a. en bevarende lokalplan for området ved Margrethevej. Samt et brev fra kommunen til de nye ejere om at sørge for, at bygningen ikke forfalder.

Her to måneder senere er situationen kun forværret. Den før så smukke patriciervilla er for alvor ved at overgive sig: Store huller i taget, vinduer, der hænger og klaprer, ituslåede vinduesglas, afskallede mure og begyndende graffiti!

Siden ejerskiftet i efteråret 2006 er bygningen nu i så stort forfald, at det meget snart ikke vil være muligt at redde den. Efterårets storme og regnvejr vil fremme nedbrydningsprocessen, - og dermed hjælpe de nye ejere med at nå deres mål: at rive "skidtet" ned.

Selv om den bevarende lokalplan, som har været i offentlig høring indtil 10. august, ikke er endeligt vedtaget endnu, ændrer det ikke ved det faktum, at så længe den behandles, må ejerne ikke foretage sig noget, der er i modstrid med planen. Ejerne har fået et påbud om, at bygningen ikke må rives ned. De har ikke fået et påbud om at vedligeholde bygningen. Det kan en kommune ikke.

Jo længere "kampen" varer mellem kommune og ejere, jo større er chancen for ejerne for at nå deres mål. Så de har stævnet kommunen!

Ligegyldig hvor mange misforståelser og kommunikationsbrist, der evt. har været i denne sag - så burde fornuften sejre. Man river da ikke en smuk, ældre "bevaringsværdig" bygning ned, blot fordi den står i vejen for et investeringsprojekt!

Huset kan reddes, hvis der handles NU! Det kan de store, smukke, gamle træer, som stod i skellet hele vejen mod naboerne, desværre ikke! Et af dem står tilbage og vidner om en fordums storhed, som måske er en saga blot...

Et deprimerende syn

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce