Enkelt og effektfuldt


Enkelt og effektfuldt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

GLORUP: Mon ikke det af og til regnede om sommeren i 1800-tallet? Så både vejrlig og øvrige fysiske rammer var helt autentiske, da Herregårdsspillene fredag aften trods tordenregn gennemførte premieren på årets forestilling "Tulipantræets hemmelighed" i Glorup slotspark - på en aften, hvor voldspillerne i Nyborg gav op.

Nu stiller Herregårdsspillene ikke an med det store tekniske udstyr eller danseoptrin, som vådt vejr kan drille.

På Glorup er elementerne enkle: Lyst til skuespil, fantasi over historiske kendsgerninger, tidssvarende kostumer - og kulisserne, Glorup Slot og park, står der til daglig.

Aftenen begynder ved det smukke, gamle vejskilt af støbejern ved parkporten mod Glorupvej. Godsforvalteren, spillet af Karsten Givskud, tager som en anden turistguide fra et senere århundrede publikum - på premiereaftenen en tapper flok på en snes stykker, forskanset under paraplyer og regntøj - på en informationsrig vandretur gennem parken. Først skal dog en drukkenbolt, der sover rusen ud under skiltet, gennes væk af den lokale politimand. Som turen går gennem parken, viser det sig, at politiet faktisk har nok at gøre med at fjerne datidens sociale problemer fra herskabernes åsyn.

I parken nikker vi goddag til sognerådsformanden på spadseretur med frue, og mens vi bliver ført rundt, er parken befolket af børn og godsets ansatte.

Og så møder vi ellers adelens og borgerskabets kendisser og deres møder med almuen, som nu Albani-grundlægger Schiøt, som under jagten på givtige aftaler om maltbyg ifølge Herregårdsspillenes manuskriptforfattere Rasmus Søndergaard og Per Eriksen gæstede Glorup og botaniserede rigeligt med en af godsets malkepiger.

Vi møder - naturligvis - også Hans Christian Andersen og får indsigt i digterprocessen, som når det gælder gamle H.C. kun kan ske på ømskindet facon. Senere overværer vi et skænderi-frieri mellem unge grev Adam Gottlob og russiske frøken Razumovska. Greven må til sidst på knæ - i fredags blev de meget våde!

Vi får dramaet, hvor den svenske løjtnant Sixten Sparre opsøges af kollegaen Christoffer, som advarer ham mod forholdet til Elvira Madigan.

Under det dramatiske optrin foran Glorup Slots markante facade falder slotsuret i slag, kort inden parret - han med pistol i hånd og til lyden af sommerregnens trommehvirvler mod publikums- paraplyerne - forsvinder i slotsalleens mørke for at besegle den umulige kærlighed - med to skud.

Enkelt og effektfuldt. Som hele det seværdige vandre-spil på Glorup er det.

"Tulipantræets hemmelighed" spiller i aften, 30. og 31. juli samt 1. august. Entré 50 kr.

Enkelt og effektfuldt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce