Endnu en sten ryddet for nye boliger på Folmers grund

Sådan kommer rækkehusene på den store grund ved Knudshovedvej/Ingolfsgade til at se ud. Byggeriet omfatter også et byhus med tre lejligheder ud mod Knudshovedvej. Grafik: Harrebek Arkitekter A/S

Endnu en sten ryddet for nye boliger på Folmers grund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Enigt byråd har godkendt ny lokalplan trods indsigelser. Jorden skal undersøges for eventuel forurening fra giftgrunden under Nyborg Lynfrost.

Nyborg: Både borgere og statslige instanser er kommet med indsigelser. Alligevel var det ventet, at et enigt byråd forleden kunne godkende en ny lokalplan for den store grund ved Ingolfgade i Nyborg, der tidligere har fungeret som hjemadresse for vognmandsfirmaet Folmers Transport.

Dermed er opførelsen af 25 nye rækkehuse og fire lejligheder midt i Nyborg rykket et stort skridt nærmere. Forinden vil bygherren dog efter alt at dømme blive mødt med et krav om, at jorden under de nye boliger skal undersøges nøje.

Det kom frem, da borgmester Kenneth Muhs (V) svarede på spørgsmål fra blandt andre Karin di Martini, som gennem længere tid har arbejdet for at skabe opmærksomhed omkring forureningen på Lynfrosten-grunden.

- Der er grund til at antage, at udsivningen fra Lynfrosten også løber ind på den ejendom, som vi her taler om. Derfor vil jeg gerne vide, hvordan man vil sikre de kommende beboere i de nye rækkehuse mod sundhedsrisici og lugtgener, sagde hun fra sin plads på tilhørerrækkerne.

Kravet om en undersøgelse vil blive skrevet ind i byggetilladelsen, lod borgmesteren forstå.

Enhedslistens Melissa Meulengracht undrede sig til gengæld over, at man med den nye lokalplan samtidig siger god for at rive et gammelt bindingsværkshus ned. For hvordan kan et hus gå fra at have status som bevaringsværdigt til bare at blive jævnet med jorden, ville hun vide.

- Der ligger bevaringsværdige huse rundt omkring. Nogle gange ender det med, at de bliver flyttet til Den Fynske Landsby eller lignende. Men det her hus har ikke værdi, hvor det giver mening at bevare det for eftertiden, lød svaret Kenneth Muhs.

Det bliver firmaet Valhalla Hill Development med base i Årup, der skal stå for opførelsen af boligerne. Firmaet er ifølge avisens oplysninger tæt på en aftale med den nuværende ejer om at købe grunden.

Endnu en sten ryddet for nye boliger på Folmers grund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce