Enigt byråd har godkendt ny lokalplan trods indsigelser. Jorden skal undersøges for eventuel forurening fra giftgrunden under Nyborg Lynfrost.

Nyborg: Både borgere og statslige instanser er kommet med indsigelser. Alligevel var det ventet, at et enigt byråd forleden kunne godkende en ny lokalplan for den store grund ved Ingolfgade i Nyborg, der tidligere har fungeret som hjemadresse for vognmandsfirmaet Folmers Transport.

Dermed er opførelsen af 25 nye rækkehuse og fire lejligheder midt i Nyborg rykket et stort skridt nærmere. Forinden vil bygherren dog efter alt at dømme blive mødt med et krav om, at jorden under de nye boliger skal undersøges nøje.

Det kom frem, da borgmester Kenneth Muhs (V) svarede på spørgsmål fra blandt andre Karin di Martini, som gennem længere tid har arbejdet for at skabe opmærksomhed omkring forureningen på Lynfrosten-grunden.

- Der er grund til at antage, at udsivningen fra Lynfrosten også løber ind på den ejendom, som vi her taler om. Derfor vil jeg gerne vide, hvordan man vil sikre de kommende beboere i de nye rækkehuse mod sundhedsrisici og lugtgener, sagde hun fra sin plads på tilhørerrækkerne.

Kravet om en undersøgelse vil blive skrevet ind i byggetilladelsen, lod borgmesteren forstå.

Enhedslistens Melissa Meulengracht undrede sig til gengæld over, at man med den nye lokalplan samtidig siger god for at rive et gammelt bindingsværkshus ned. For hvordan kan et hus gå fra at have status som bevaringsværdigt til bare at blive jævnet med jorden, ville hun vide.

- Der ligger bevaringsværdige huse rundt omkring. Nogle gange ender det med, at de bliver flyttet til Den Fynske Landsby eller lignende. Men det her hus har ikke værdi, hvor det giver mening at bevare det for eftertiden, lød svaret Kenneth Muhs.

Det bliver firmaet Valhalla Hill Development med base i Årup, der skal stå for opførelsen af boligerne. Firmaet er ifølge avisens oplysninger tæt på en aftale med den nuværende ejer om at købe grunden.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
Firma bag Folmer-projekt også lun på plejecenter

Firma bag Folmer-projekt også lun på plejecenter

25 nye boliger: Gammelt hus er ikke i vejen for Folmer-projekt

25 nye boliger: Gammelt hus er ikke i vejen for Folmer-projekt

1
Udviklingsselskab har kig på Folmers grund

Udviklingsselskab har kig på Folmers grund