22-årige fængslet - sigtet for at deltage i det meget voldsomme overfald ved diskotek No. 5 i juni. Han nægter sig skyldig.

Nyborg/Svendborg: Nu sidder tre unge mænd varetægtsfængslet efter den voldsomme nat midt i juni, hvor en 33-årig mand blev overfaldet, slået, sparket og trampet i hovedet nær diskotek No. 5 ved Dronningensvej i Nyborg.

De to første blev fængslet mindre end et døgn efter voldsorgiet, mens den sidste - en 22-årig mand fra Nyborg-området - blev blev anholdt onsdag fængslet torsdag efter et langt grundlovsforhør i Svendborg. Han skal sidde bag tremmer i foreløbig fire uger.

Dommeren fandt, at der er begrundet mistanke om, at den 22-årige deltog i volden mod den 33-årige mand. Hun mener også, er der er grund til at mistænke ham for at ville påvirke vidner.

Den 22-årige nægtede sig skyldig. Han kærede da også fængslingen til landsretten.

Den 22-årige nægtede ikke, at han var til stede på parkeringspladsen ved Dronningensvej omkring det tidspunkt, hvor den 33-årige blev grusomt afstraffet. Og han nægtede heller ikke, at han var der sammen med den 18-årige og den 19-årige, der i forvejen er sigtet i sagen.

- Men jeg gider ikke være med til ballade, så skyndte mig at køre væk og hjem til min svigermor, sagde han i retten.

Anklageren mødte imidlertid frem med et stort materiale, hvor flere vidner havde sagt, at den 22-årige deltog i overfaldet på 33-årige mand. Anklageren havde også en lydfil, der skulle være optaget, da den 22-årige havde aftalt et møde med en kvinde, der er søster til et af vidnerne. Ifølge optagelsen siger den 22-årige her noget i stil med: "Jeg er blevet stukket til politiet, fordi jeg har smadret en pædofil. Jeg ved godt, det gik for vidt".

I retten afviste den sigtede, at han sagt det, og hans forsvarer, Peter Bang-Olsen, kritiserede det materiale, politiet mødte frem med i retten:

- Det er en gang "von-hørensagen" og anden- eller tredjehånds beretninger om hvad folk tror, der er sket, sagde forsvareren og understregede, at politiet end ikke har afhørt de to kvinder, der forlod området ved Dronningensvej sammen med nu sigtede.

Sagen startede i øvrigt med, at anklageren bad om referatforbud. Pressen protesterede, og dommeren afviste ønsket.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.

Mere om emnet

Se alle
Voldsomt overfald: Sigtet mand forbliver fængslet

Voldsomt overfald: Sigtet mand forbliver fængslet

2
Endnu en person sigtet for vold efter groft overfald

Endnu en person sigtet for vold efter groft overfald

Beboerformand: Overfald på åben gade skaber utryghed

Beboerformand: Overfald på åben gade skaber utryghed