En straf alle var tilfredse med


En straf alle var tilfredse med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

40 dages betinget fængsel til en 16-årig dreng var lige, hvad både anklager og forsvarer ønskede sig

NYBORG: Det var med samme tunge, både anklager og forsvarer talte i går i retten i Svendborg.

- Det er en pudsig situation, jeg står i her. For jeg er i det store hele enig med anklagemyndigheden, sagde forsvarer Kim Toxen-Vorm i sin procedure i sagen om en 16-årig dreng, der uden grund og på åben gade havde sparket, slået og nikket en skalle til en jævnaldrende.

Men selvom den slags normalt er lig med fængselsstraf, så var både forsvarer og anklager enige om, at det vil være bedst for den 16-årige, at han forsætter sit forløb under tilsyn af Nyborg Kommunes tilsyn frem for en fængselsstraf.

- Selv om vi ser alvorligt på umotiveret gadevold, som der her var tale om, så kan vi godt forsvare en dom, der takseres til betinget fængsel, sagde anklager Karin Ehlers Jørgensen i sin procedure.

Og da hendes kollega på den anden side af bordet altså var enig i den betragtning, blev den 16-årige dreng idømt 40 dages betinget fængsel. Betingelsen er, at han det næste år følger de handleplaner, som Nyborg Kommune laver til ham.

- Det er et udsædvanligt forløb, vi har været igennem, og det har haft mere karakter af en forhandling end en normal straffesag, sagde dommer Torben Østengreen-Johansen i forbindelse med domsafsigelsen.

Spark, slag og skalle

Selve sagen drejede sig om en episode den 21. april i år, hvor den 16-årige overfaldt en jævnaldrende bekendt.

Den bekendte sad sammen med sin ven på et trappetrin på Nyborg Friskole, da den 16-årige og en af hans venner kom forbi. I første omgang gik de forbi, men så vendte de om, og den 16-årige gik direkte hen til den bekendte på trappen.

Uden varsel og videre forklaring sparkede den 16-årige den anden dreng i hovedet, inden han slog ham med en knytnæve i hovedet og til sidst tog fat i kraven på ham og nikkede ham en skalle.

Det gik stærkt

- Jeg tænkte ikke på at løbe derfra. Det hele gik så stærkt. Jeg ved ikke, hvorfor han overfaldt mig der. Jeg sagde ikke noget, forklarede offeret, der dog også sagde, at de tidligere har haft uoverensstemmelser, men at de var bilagt inden overfaldet.

Den 16-årige var ikke selv til stede i retten, fordi han lige nu er i projekt gennem Nyborg Kommune, hvor han arbejder på et sejlskib. Derfor udbad forsvareren sig betænkningstid.

En straf alle var tilfredse med

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce