En gang Nyborg...


En gang Nyborg...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

CAMPING: Tysk ægtepar har holdt sommerferie på Nyborg Strand Camping 40 år i træk
NYBORG: I starten af juli 1964 kørte ægteparret Edeltraut og Werner Merz fra den lille by Scheessel mellem Hamborg og Bremen over Fyn sammen med deres fem-årige datter Tesla.

De var som ganske unge på den første campingtur i Danmark. Planen var at søge ind omkring København.

Men så langt nåede de aldrig. For da de kom til færgerne, der skulle transportere dem fra Fyn til Sjælland, blev de opmærksomme på, at der lå en campingplads lige ud til Storebælt få kilometer fra Knudshoved Færgehavn.

De kørte ind på campingpladsen, der dengang hed Nyborg Kommunes Camping.

Nyborg har det hele

Det besøg har de aldrig fortrudt. For de har boet på den campingplads hver eneste sommer lige siden. 40 år på samme sted. De første fem i telt. Siden i små og nu større campingvogne med fortelt og alle elektriske bekvemmeligheder.

I øvrigt nåede de aldrig til København. De blev på Fyn, og sådan har det været alle 40 år.

- En gang Nyborg - altid Nyborg. Vi har tabt vores hjerte til byen - ikke mindst til den pragtfulde campingplads, der i dag ligger ved foden af Storebæltsbroen, siger den 67-årige Werner Merz.

- Vi har været hele Fyn rundt og kigge på andre campingpladser placeret ned til kysten, fordi jeg er en ivrig fisker, men vi har ikke fundet et andet sted, vi kunne tænke os at skifte ud med Nyborg Strand Camping. Her føler vi os hjemme. Ja, det er vel nærmest blevet vores andet hjem.

I år ankom Edeltraut og Werner Merz til "deres" campingplads i starten af april, og de har boet der lige siden.

Næste søndag er det slut. Så går det retur til Nordtyskland, og det er ikke noget, der passer dem. Slet ikke fordi det endelig tyder på, at vejrguderne har tænkt sig at kaste lidt sol ud over den smukke campingplads på Hjejlevej.

Danske campingvenner

- Det har ikke ligefrem været et solstrålende ferieophold i år her i Nyborg. Men pyt. Vi har haft det fantastisk alligevel. Vi har nydt hver eneste dag, og så er vi så heldige at have fået en masse danske campingvenner, fortæller Edeltraut Merz.

- Desværre har vi på trods af 40 sommerferieophold i Nyborg ikke lært at tale dansk. Så vores danske venner taler tysk, når vi er sammen. Men det går fint, siger hun.

Vennerne fulgte efter

I løbet af de mange år som campinggæster i Nyborg er det lykkedes ægteparret Merz at lokke over 20 andre familier fra deres lille hjemby med til Nyborg Strand Camping, og flere af dem er også blevet bidt af livet på den nyborgensiske naturplet. Så de kommer også igen år efter år.

Derfor man kan roligt fastslå, at det tyske par er gode turistambassadører for Østfyn.

- Og så kan vi huske de første år, vi boede på campingpladsen her i Nyborg. Campingpladsens leder kørte hver aften omkring klokken 20 rundt på pladsen med en pølsevogn. Så kunne vi campister købe varme pølser og brød til aftensmad i stedet for selv at kokkerere. Det var perfekt, erindrer Edeltraut og Werner Merz, der allerede glæder sig til at placere deres campingvogn og fortelt på Nyborg Strand Camping igen næste år - naturligvis nøjagtig samme sted, hvor de har ligget næsten alle 40 år.

En gang Nyborg...

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce