Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere


En frankfurter og en rød knæk

- Værsgo, drenge, så er der serveret! Lene Ringsmose, indehaver af Lauses Grill, serverer festmåltid for stamkunderne Karsten Krog (t.v.) og Michael Schouw.
Foto: Yilmaz Polat

En frankfurter og en rød knæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stamkunderne festede for 40 år med Lauses Grill på havnen i Nyborg

NYBORG: En ristet frankfurter, det er Karsten Krogs favorit, når han gæster Lauses Grill på havnen i Nyborg. Mens Michael Schouw får sig en rød knækpølse. Med det hele.

Lene Ringsmose, indehaver af Lauses Grill, serverer for de to stamkunder søndag først på eftermiddagen, hvor festen for 40 år med Lause på havnen i Nyborg er i gang.

- Ja, jeg blev ansat på fængslet i 1973. Fra da af har jeg været fast kunde her, siger Karsten Krog, der bor i Odense.

- Vi havde ofte nogle mellemvagter, hvor det ikke kunne betale sig at tage hjem til Odense. Så tog vi herned. På den måde blev det vores - og mit - sted.

I dag er Karsten Krog pensioneret, men finder flere gange om ugen forbi Lauses.

- Jeg kører motorcykel, så vi har jo jævnligt et træf her på havnen, siger han og får efterhånden has på den ristede frankfurter.

- Nå, der røg aftensmaden. Jeg var faktisk mæt i forvejen, griner han.

- Men de første år, jeg kom her, fik jeg et møllehjul (en bøf med bearnaisesovs og pomfritter, red.) Mens de tilberedte den, kunne der da godt ryge et par ristede indenbords i ventetiden!

Så hurtigt går det ikke i dag, erkender han.

Michael Schouw fortæller, at han stort set hver dag kommer hos Lause.

- Jeg er kommet her, siden jeg var otte, fortæller han.

- Her er rart og hyggeligt. Der er altid kaffe på kanden. Vi er som én stor familie.

Begge kan godt huske den oprindelige Lause - Laurits Knudsen, der altså for 40 år siden fik lov at sætte en pølsevogn op på havnen i Nyborg. Og som siden er vokset til i dag, hvor grillbaren fremstår med nyt café-agtigt hus med åben terrasse ud mod havnen.

- Det er blevet rigtig godt, siger Michael Schouw om det nye hus.

- Og stemningen fra den gamle grillbar har Lene formået at tage med.

Han arbejder i holdskift på Trio Plast i Nyborg, så han er tit forbi havnen for at få en gang morgenmad.

- Deres brunch kan jeg varmt anbefale, siger han og går i gang med dagens festmåltid, den røde knæk. Med det hele.

En frankfurter og en rød knæk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.