Én blind alarm er én for meget


Én blind alarm er én for meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KAMPAGNE: Central indberetning skal dæmme op for unødige udrykninger

NYBORG: Blinde alarmer er en plage for brandvæsener overalt i landet.

Nyborg-Ørbæk kommunale Redningsberedskabs beredskabschef, Nyborgs vicekommunaldirektør Flemming Eriksen, besværede sig ved nytårsparolen hos Falck i Nyborg da også over, at de lokale brandfolk sidste år rykkede ud med fuldt udstyr 28 gange, uden at der rent faktisk var noget at køre efter. Der er tale om en kraftig stigning fra 2003, hvor der var 16 blinde alarmer i de to kommuner tilsammen.

Det koster indehaveren af alarmsystemet 3500 kroner hver gang, der forekommer en blind alarm. Så det kan undre, at tallet er så højt, lød beredskabschefens bemærkning. Hver blind alarm koster dog fortsat det kommunale beredskab penge. For gebyret dækker ikke udgiften til udrykningen.

Undren over undren

Beredskabschefens bemærkning har så igen vakt undren i Sikkerhedsbranchen, der organiserer leverandører af blandt andet udstyr til brandalarmsystemer. Nyborg har ikke tilmeldt sig den kampagne, organisationen sammen med Beredskabsstyrelsen, Dansk Brandteknisk Institut og Foreningen af Kommunale Beredskabschefer satte i gang 1. september sidste år.

Gennem tre år skal blinde alarmer indberettes i en central database. Det skal blive et redskab til at opspore, fjerne og forebygge de blinde alarmer

Men for at opnå effekt af kampagnen kræver det, at så mange kommuner som muligt er med.

- Vi vil meget gerne have især flere fynske kommuner med. Kun Faaborg er repræsenteret, siger Hasse Larsen, der er formand for brandudvalget hos Sikkerhedsbranchen og initiativtager til den nye kampagne-database.

Flemming Eriksen lover, at Nyborg nok skal melde sig.

- Vi har bare ikke nået det endnu, siger han.

En femtedel færre

Målet for kampagnen er over de næste tre år at få antallet af uønskede alarmer ned med en femtedel. Landet over kører brandfolkene unødigt til godt 9000 blinde alarmer årligt.

- For kommunerne koster det kun besværet med at udfylde websitets spørgeskema for hver blind alarm, siger Hasse Larsen.

Beredskabsstyrelsen lægger computerkraft og progam til, mens Sikkerhedsbranchen lover gratis besøg de steder, hvor en blind alarm ikke har nogen umiddelbart beviselig årsag.

- De uønskede alarmer op-står ofte ved menneskelige fejl. Men det er vigtigt at få det afdækket, så det kan undgås senere. Måske skal der sættes ind med kurser, siger Hasse Larsen.

- Er der tale om tekniske fejl, skal de rettes. Skyldes det forældet eller forkert udstyr, jamen, så er det jo en forretning for sådan nogen som os at sælge nye og bedre alarmsystemer.

Til marts vil styregruppen for "blind alarm"-kampagnen se på det første halve års erfaringer.

Én blind alarm er én for meget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce