Embedsmændenes arbejdstid dikterer politikernes mødetider

Formanden for Erhvervs- og Udviklingsudvalget, Peter Wagner Mollerup (V), kan godt lide at holde udvalgsmøder i morgentimerne.

Embedsmændenes arbejdstid dikterer politikernes mødetider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne har embedsmændene lige ved hånden, når udvalgsmøderne holdes i dagtimerne.

Nyborg: Udvalgene bestemmer selv. Men reelt er det tilsyneladende behovet for at have embedsmændene lige ved hånden, der dikterer de ubekvemme mødetider i Nyborg Kommunes fagpolitiske udvalg.

De stående fagudvalg holder med enkelte undtagelser møder inden for normal åbningstid på rådhuset i Nyborg.

Erhvervs- og Udviklingsudvalgets møder begynder for eksempel allerede klokken 8.30. Og det er der ifølge udvalgsformand Peter Wagner Mollerup (V) indtil flere fordele ved.

- Min erfaring er, at man er mest frisk fra morgenstunden. Men det har jo også den fordel, at hele det administrative apparat er mødt ind og er klar på rådhuset, påpeger han.

Komplicerede sager

De politiske fagudvalg sidder ofte med omfattende og komplicerede sager, hvor der kan være behov for bistand fra embedsmændene.

Og hvis embedsmændene skal hentes ind til udvalgsmøder uden for normal arbejdstid, kan det blive både dyrt og besværligt.

Det betragter en af de politikere, som har svært ved at nå frem til tidlige udvalgsmøder, Vibeke Ejlertsen (S), imidlertid som "en krigsomkostning".

- Det er utidssvarende, at møderne skal holdes, inden de ansatte i administrationen går hjem. Hvis vi skal drive et demokrati, hvor alle skal have mulighed for at være aktive, må det være sådan, at der også kan holdes møder uden for embedsmændenes normale arbejdstid, mener hun.

Bramfri pendler

En anden politiker med pendlerjob, Per Jespersen (S), er mere bramfri.

- Mig bekendt har embedsmændene flekstid, så jeg har svært ved at forstå, at møder uden for rådhusets almindelige åbningstid skulle være et problem. Jeg kan sagtens forstå, det måske ikke er så sjovt at skulle stå til et udvalgsmøde en mandag aften klokken 18.30 og fortælle om et eller andet vandløb. Men det ville jo i givet fald ikke være hver mandag. Og vi andre er jo også nødt til være der, påpeger han.

Det er op til de stående, politiske udvalg selv at fastlægge mødetiderne. Men i de udvalg, hvor emnet har været vendt, har der indtil videre ikke været stemning for at henlægge møderne til aftentimerne. Og der ærgrer Vibeke Ejlertsen.

- Det er utidssvarende, at udvalgsmøderne skal holdes, før de ansatte i administrationen går hjem. Og jeg tror, vi er mange lokalpolitikere, som på trods af en lang arbejdsdag godt kunne have energi til at mødes om aftenen, siger hun.

Embedsmændenes arbejdstid dikterer politikernes mødetider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce