Elever konkurrerer om tid

Eleverne skal blandt andet tælle årringe på et træ, undersøge principperne i et pendul, mærke deres indre ur og tolke spor af fortiden. Privatfoto.

Elever konkurrerer om tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Skolebørn i Ørbæk fordyber sig og konkurrerer om tid. Det gør de under overskriften "Om al tid", som er temaet for årets skoleprogram under Forskningens Døgn.

Ørbæk: De kommende tre uger skal skoleelever i Ørbæk en tur på biblioteket og lege forskere. Her skal de fordybe sig og blive klogere på fortiden, nutiden og fremtiden. Skoleprogrammet foregår på Ørbæk Bibliotek.

I grupper af to-fire elever kan børn i 4.-6. klasse undre sig, stille spørgsmål og søge at finde svar. Eleverne skal blandt andet tælle årringe på et træ, undersøge principperne i et pendul, mærke deres indre ur og tolke spor af fortiden.

Skoleprogrammet er en del af den landsdækkende videnskabsfestival Forskningens Døgn, som hvert år finder sted i april.

- Forskningens Døgn er en fantastisk mulighed for, at børn kan komme tæt på videnskaben. Vi skal begejstre og vække deres nysgerrighed allerede fra barnsben, så de lærer at stille spørgsmål, være kritiske, og søge svar på det, de undrer sig over. For det er, når vi er nysgerrige og prøver grænser, vi bliver klogere og får nye ideer, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind i en pressemeddelelse

Landsdækkende konkurrence

På Ørbæk Bibliotek er bibliotekaren og elevernes lærere klar til at undervise eleverne ved forskellige stationer. Alle aktiviteterne er baseret på metoder og undersøgelser, som forskerne bruger i deres arbejde. I alt har 111 biblioteker over hele landet tilmeldt sig programmet og inviteret lokale klasser til at deltage.

Programmet munder ud i en landsdækkende konkurrence, hvor eleverne kan indsende en kort video med en underholdende fortælling om tid og det, de har lært. Det kan for eksempel være, hvor de mærker tiden, måler tiden eller finder spor af fortiden./EXP

Elever konkurrerer om tid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce