Elever i lære hos de lokale drivkræfter

Fra venstre Christina Jensen, Jean-Lee Schnoor og Line Pedersen har været på besøg i Vibereden, hvor børnehaveleder Bent Olsen har snakket med dem om, hvad der er en god medarbejder.

Elever i lære hos de lokale drivkræfter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • 8. klasse på Vibeskolen i Ullerslev har lært om uddannelse og arbejdsliv hos de lokale virksomheder.
  • Fredag satte vi eleverne sammen med de virksomhedschefer, som de har været på besøg hos.

Ullerslev: - I har været meget åbne, og jeg tror, at det har været lærerigt for jer, fortalte købmand Eggert Christiansen, da han i fredags blev sat sammen med de elever fra Vibeskolen, der tidligere havde været på besøg hos ham.

Eggert Christiansen er én af de virksomheder, der fra Ullerslev og omegn har været en del af et projekt, som Vibeskolen i Ullerslev havde sat i gang.

- Jeg lærte både om den uddannelse, man skal have for at være købmand, men også lidt om, hvordan hverdagen hænger sammen, fortalte elev Laura West Madsen fra 8. d, som har været på besøg i Eggert Christiansens butik.

Projektet hedder "udsyn i udskolingen", hvor eleverne fra 8. klasse skal gøres uddannelsesparate. De har været ude at snuse til alt lige fra børnehaver til tømrervirksomheder. Ved at lave interviews med virksomhedernes medarbejdere er eleverne blevet klogere på de forskellige uddannelses- og fagområder.

Laura West Madsen har i projekt ?udsyn i udskolingen? besøgt den lokale købmand Eggert Christiansen, hvor hun er blevet klogere på uddannelse, hverdag og praksis i en købmand.
Laura West Madsen har i projekt ?udsyn i udskolingen? besøgt den lokale købmand Eggert Christiansen, hvor hun er blevet klogere på uddannelse, hverdag og praksis i en købmand.

Også lært om det personlige

Det er ikke kun de praktiske ting i virksomhederne, som eleverne har lært om. Nogle af eleverne har nemlig fået nogle personlighedstips med på vejen.

- Bent fortalte, at det er vigtigt at være nærværende, og det tog jeg til mig, fortalte Line Birkholm Pedersen fra 8.d med henvisning til børnehaven Viberedens leder, Bent Olsen.

Line Birkholm Pedersen er én af de elever, der i forbindelse med projektet har besøgt børnehaven. Da vi vendte tilbage til institutionen i fredags, fik hun endnu en god snak med Bent Olsen om at finde sig selv og om at være god til at samarbejde.

- Jeg har haft meget fokus på at fortælle jer, at man skal vise, hvem man er som menneske. Det gælder både når man skal søge arbejde, men også når man begår sig på en arbejdsplads, fortalte Bent Olsen.

Han har under projektet også belært eleverne om, at en mobiltelefon ikke hører sig til i arbejdstiden, hvilket mange unge har svært ved at forstå i dag, mente han.

Projektet har kørt siden april måned, hvor eleverne over to perioder har været ude ved to virksomheder hver især.

Projektet mundede ud i nogle fremlæggelser, hvor eleverne overfor hinanden har skullet præsentere den virksomhed og uddannelse, som de har fået kendskab til.

- Så er der måske nogle andre elever, der bliver klogere af at høre på, hvad deres klassekammerater har oplevet, fortalte Lene Svejborg, der har været med til at starte projektet.

Det hele blev afsluttet torsdag aften, hvor både de deltagende virksomheder og forældre var inviteret med til at høre elevernes oplæg omkring de forskellige virksomheder.

- Det giver jo også noget synlighed for os lokale virksomheder at være en del af sådan et projekt, fortalte Eggert Christiansen.

Linea Marie Andersen

limai@fyens.dk

Elever i lære hos de lokale drivkræfter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce