Nyborg: Ditte Højager Jørgensen, Michela Gabrielle Nielsen og Majbritt Karen Andersen er til daglig elever på Nyborg Gymnasium.

Men torsdag var den almindelige undervisning skiftet ud med en deltagelse i en national entreprenørskabsmesse i Rosengårdscentret, hvor de tre HG-studerende sikrede sig en flot tredjeplads i Expo-konkurrencen.

Det skete med idéen om en høj barnehøjstol, som har små indbyggede magneter i bordplade, kop og tallerkner, så man undgå, at de ryger på gulvet hele tiden.

- Majbritt har selv to børn, så hun ved, hvordan det er, fortæller 17-årige Michaela Gabrille Nielsen om baggrunden for idéen.

Selv blev hun en del af teamet for blot to-tre uger siden og skal blandt andet stå for markedsføringen af stolen.

Ud over at være forsynet med magneter, vil stolen indeholde en beholder til opbevaring af eksempelvis mad.

Derudover er det tanken, at stolen skal kunne klappes sammen og være lavet at lette materialer for på den måde at lette transporten. Med tredjepladsen fulgte en præmie på 400 kroner.

I alt stillede cirka 15 hold op i Expo-konkurrencen, hvor fire dommere dagen igennem gik rundt fra stand til stand for at vurdere de enkelte projekter.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.