Ekstra penge til byudvikling

Ligesom i Ørbæk er der kommet godt gang i diskussionen om, hvad der skal ske med Ullerslev. I løbet af de næste tre år vil politikerne sammenlagt bruge 18 millioner på at udvikle kommunens to centerbyer. Arkiv: Jens Wognsen

Ekstra penge til byudvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Selv om budgetaftalen for 2019 er præget af besparelser, så er der blevet råd til at sætte mere skub i udviklingen af både Ørbæk, Ullerslev og Nyborg.

Østfyn: Ørbæks bagside skal frem i lyset. Sådan lød det, da et hold arkitektstuderende fra Københavns Universitet for knap fire år siden kunne præsentere en række bud på, hvordan kommunens tredjestørste by kan gøres mere attraktiv.

Tidligere i år tog kommunen så fat på at forbedre trafikforholdene på Sentvedvej, der er én ud af i alt otte delprojekter i en ny helhedsplan for Ørbæk. De øvrige projekter omfatter Almas Have, en forskønnelse af selve hovedgaden, et "handelstorv" mellem byens dagligvarebutikker, et aktivitetsareal ved Midtpunktet samt rekreative muligheder langs Ørbæk Å.

Den slags kommer ikke af sig selv, og selv om aftalen om næste års budget indeholder en lang række besparelser, er der blevet råd til at skrue yderligere op for byudviklingen. Ikke bare i Ørbæk, men også i Ullerslev og Nyborg.

I alt skal der bruges 18 millioner kroner på at gennemføre planerne i kommunens to centerbyer over de næste tre år. Hovedparten af midlerne tages fra den årlige pulje til byudvikling i Ullerslev og Ørbæk på fem millioner kroner. Men derudover er politikerne blevet enige om at afsætte yderligere én million kroner om året til Ørbæk i perioden 2019-2021.

I Ullerslev skal en god bid af kagen de kommende år bruges på at finansiere den nye udstykning på Kertemindevej. Her er det meningen, at der med tiden skal vokse en helt ny bydel frem med plads til cirka 300 husstande.

Forligspartierne lægger samtidig vægt på, at der skal arbejdes videre med udviklingsplanerne for kommunens mange landsbyer. Det største enkeltbeløb skal bruges i selve Nyborg by, hvor man næste år vil investere seks millioner kroner på at skabe en plan for et sammenhængende område, der strækker sig fra bymidten og ud til motorvejen og banegården.

Ekstra penge til byudvikling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce