Eksformand i DF: - Jeg har knoklet for partiet

Jens Hald kan ikke længere kalde sig formand for DF i Nyborg, men er fortsat medlem af partiet. Arkivfoto. Tim K. Jensen
Foto: Tim Kildeborg Jensen

Eksformand i DF: - Jeg har knoklet for partiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Hald mener selv, at han har gjort, hvad han kunne for at lægge låg på sag om kontroversiel udtalelse på Facebook

Nyborg: "Lede racistiske svin. Håber du bliver fyret og kommer i aktivering på Strandvænget".

Sådan lyder blot en af mange reaktioner, som Jens Hald har modtaget, efter at først Fyens Stiftstidende og siden landsmedierne har fortalt nyheden om, at han er blevet meldt til politiet for trusler mod foreningen Venligboerne. Den nu tidligere formand for Dansk Folkeparti i Nyborg er vant til, at andre mennesker har en klar mening om ham. Også folk, der ikke kender ham personligt. Men han er alligevel overrasket over de reaktioner, som et indlæg på hans egen Facebookside har medført.

- Jeg synes, der har rejst sig en uberettiget shit-storm mod mig, og det har gjort, at jeg allerede lørdag traf beslutningen om at trække mig som lokalformand for DF. For at skabe ro. Jeg har bare villet vente med at sige det til generalforsamlingen i marts, forklarer Jens Hald, da han søndag eftermiddag inviterer Stiftstidende indenfor i hjemmet på Østerøvej i Nyborg.

Samme dag er det kommet frem, at han har fået en skriftlig advarsel i sagen fra sin egen partitop, der kalder udtalelserne for "uacceptable". Og at parterne er blevet enige om, at Jens Hald trækker sig som lokalformand. Selv føler han, at han har gjort alt, hvad han kunne for at lægge låg på sagen ved at forklare, at der var fejl i den oprindelige tekst.

- Den har jeg rettet på Facebook og overfor aviserne. Alligevel konstaterer jeg, at medierne fokuserer på, at jeg har opfordret til selvtægt ved at klippe Venligboerne. Det har aldrig været min hensigt at opfordre til selvtægt og vold. No way. Når jeg kæmper, er det på ordene og ikke andet, fastslår Jens Hald, der hele vejen igennem har understreget, at han udelukkende har udtalt sig som privatperson, ikke som lokalformand for DF.

- Jeg må bare konstatere, at sådan ser mit eget parti ikke på sagen, og jeg føler, at jeg har fået mundkurv på. Det er hovedårsagen til, at jeg har valgt at trække mig. Jeg er ganske enkelt blevet usikker på, hvad jeg må skrive og sige. Det kan jeg ikke leve med. Jeg føler mig stækket, siger Jens Hald.

- Så du trækker dig som formand af hensyn til dig selv i første omgang. Gør du det også af hensyn til partiet?

- Nej. Jeg synes ikke, jeg skylder partiet noget. Jeg har tværtimod knoklet for partiet. Jeg har stadig min mening, jeg må bare ikke udtrykke den. Hvis jeg gjorde det af hensyn til partiet, ville jeg blive på posten som formand, men stække mig selv, siger han.

Jens Hald er kendt for at sige sin ærlige mening, og det har han tænkt sig at gøre fortsat. Om det sker som menigt medlem af partiet, har han endnu ikke gjort op med sig selv.

- Det hele er stadig så nyt. Hvis jeg oplever, at jeg heller ikke som menigt medlem kan få lov til at sige, hvad jeg mener, er jeg nødt til at overveje det nøje. Men hvis jeg ender med at blive i partiet, må jeg naturligvis indordne mig, siger han.

Kan du forstå, hvis der er nogen, som tænker, at du lidt selv er skyld i reaktioner, der er kommet. Altså at du ofte går lige til stregen, og nu får du tilbage af samme skuffe?

- Nej, det kan jeg faktisk ikke. Nogle af de beskeder og andet, jeg har fået, er primitive og langt under lavmålet for, hvad man skal finde sig i, konstaterer han.

Eksformand i DF: - Jeg har knoklet for partiet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce