Restauratørparret Kristina Hedegaards og Rasmus Kirk Henriksens exit fra Restaurant Teglværksskoven skaber plads til ny forpagter. Ejeren kan intet sige, da han først lige har modtaget opsigelsen.

Nyborg: Restaurant Teglværksskoven i Nyborg er ejet af Jes J. Petersen, Odense, der også ejer de nybyggede ferielejligheder, som ligger nabo til restauranten.

Jes. J. Petersen kan torsdag ikke kommentere den situation, at restauratørparret Kristina Hedegaard og Rasmus Kirk Henriksen har valgt at opsige forpagtningen med virkning fra udgangen af august i år - i øvrigt ni år efter, at Rasmus Kirk Henriksen indgik aftalen.

I en svar-sms til redaktionen med forespørgsel om restaurantens fremtid skriver Jes J. Petersen: "Jeg har ikke set en opsigelse endnu, så det er helt nyt for mig."

Ifølge Rasmus Kirk Henriksen blev opsigelsen afleveret fredag i sidste uge til ejeren, og efterfølgende også sendt på mail i mandags.

I en fornyet sms-udveksling noterer Jes. J. Petersen: "Der er vel ikke så meget at tilføje p.t." med tanke på den opståede situation for restauranten i skoven og på spørgsmålet om, hvorvidt der er en ny forpagter klar til at tage over.

Ifølge servitutten for ejendommen skal der drives a la carte-restaurant på stedet - en servitut, der daterer sig langt tilbage i tiden, og som Nyborg Kommune opretholdt, da kommunen valgte at sælge skovrestauranten.

Første private ejer var Heinitz Leth, Nyborg, der fik lov at modernisere og udvide det gamle skovhus til den restaurantbygning med værelser på førstesalen, som står i dag. Siden solgte Leth til Jes J. Petersen, Odense, som benyttede tilladelsen til at fjerne en træpavillon med værelser på stedet og opføre et sommerhus i to etager.

Mellem de to bygninger er opført en stærkt omstridt mur, der nu er havnet i en retssag, da muren er opført i strid med reglerne om strandbeskyttelse.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.

Mere om emnet

Se alle
2
Om et halvt år: Farvel efter ni år med Teglværksskoven

Om et halvt år: Farvel efter ni år med Teglværksskoven