Mads Hansen havde næsten opgivet at finde frem til de to personer, der hjalp hans far, Ejgil Hansen, i nødens stund. Onsdag sad parterne så overfor hinanden for første gang.

Nyborg: Historien om Ejgil Hansen fra Nyborg ender ikke lykkeligt. I slutningen af november døde den tidligere taxavognmand af blødninger i hjernen. Alligevel var det med med et smil på læben, at hans søn, Mads Hansen, onsdag den fik sat navn og ansigt op de to piger, der hjalp Ejgil Hansen i nødens stund.

Mads Hansen havde næsten opgivet at finde frem til dem, men en efterlysning på fyens.dk gav bonus.

- Det er et stort åg, der er blevet løftet af mine skuldre. Jeg er glad for endelig at møde jer, så jeg kan sige tak for det, I har gjort, lød det fra Mads Hansen, som var blevet inviteret indenfor i en af studieboligerne på Stentevej.

Her bor 21-årige Anne Jensen, der læser til sygeplejerske. Sammen med sin veninde, 21-årige Hege Bjerknes fra Ørbæk, havde hun været en tur i Odense og kom sent hjem natten mellem den 19. og 20. november.

På p-pladsen bag studieboligerne bemærkede de en stor, hvid hund, der sad for sig selv. De besluttede sig for at finde frem til ejeren, som viste sig at være Ejgil Hansen.

- Vi gjorde bare, hvad enhver anden ville have gjort i den situation, fortalte Hege Bjerknes.

Pigerne blev overraskede over, at hoveddøren til huset stod på klem. Selv befandt Ejgil Hansen sig på gulvet, ude af stand til at komme op. Men det lykkedes ham at fortælle pigerne, at han siddet sådan i halvanden time og bad dem om at ringe efter en ambulance og kontakte sønnen.

- Vi kunne godt se, at der var noget helt galt, fortalte Anne Jensen, som blev ved ham, mens veninden gik ud for at tage imod ambulancen.

Hvad der videre skete, har pigerne ikke vidst før tirsdag i denne uge, hvor de kunne læse om efterlysningen på fyens.dk. Ejgil Hansen døde på hospitalet efter at have ligget bevidstløs i cirka tre dage.

- Det var ikke den slutning, vi havde håbet på, bemærkede Anne Jensen under mødet.

Men det ændrer ikke på, at de har været en stor hjælp, lød det fra Mads Hansen.

- I siger selv, at I blot gjorde, hvad alle andre ville have gjort i samme situation. Det er jeg ikke sikker på. Uanset hvad har i sparet ham for en masse smerte, konstaterede han.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
1
Efterlysning: Hvem hjalp Ejgil Hansen i nødens stund?

Efterlysning: Hvem hjalp Ejgil Hansen i nødens stund?