Nyborg: Siden 2016 har Nyborg Kommune haft sit eget integrationsråd, og nu er tiden kommet til at bringe friske kræfter i spil.

Et af rådets fornemste opgaver er at komme med forslag og indspark til politikerne. Derudover skal det medvirke til at fremme integrationen og fungere som brobygger mellem borgere med anden etnisk baggrund og det kommunale system.

I alt består rådet af 13 medlemmer, hvoraf byrådet vælger en repræsentant, mens formandsposten bestrides af den til enhver tid siddende formand for Beskæftigelsesudvalget. I dette tilfælde Socialdemokratiets Vibeke Ejlertsen.

De øvrige 11 medlemmer udpeges af Beskæftigelsesudvalget blandt medlemmer af lokale flygtninge- og indvandrerforeninger, skolebestyrelser samt personer med tilknytning til arbejdsmarkedets parter eller lokale foreninger i øvrigt.

Interesserede skal sende en motiveret ansøgning til e-mail adressen fagcenter@nyborg.dk senest lørdag den 21. januar 2018, skriver Nyborg Kommune i en pressemeddelelse.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.