Efter overfald: Arbejdstilsyn kræver bedre sikkerhed på fængsel

Arbejdstilsynet har givet Nyborg Fængsel et strakspåbud om at stramme op på sikkerheden. Arkivfoto: John Fredy.

Efter overfald: Arbejdstilsyn kræver bedre sikkerhed på fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Arbejdstilsynet har givet Nyborg Fængsel strakspåbud om at skærpe sikkerheden for betjentene.

Nyborg: Der skal mere styr på sikkerheden, når fængselsbetjente skal flytte rundt med de indsatte i Nyborg Fængsel.

Det er essensen af et strakspåbud, som Arbejdstilsynet har givet til fængslet efter en indsat tidligere på måneden overfaldt en fængselsbetjent med slag og spark i fængslets gård.

Det skriver DR Fyn, der har søgt aktindsigt i afgørelsen fra Arbejdstilsynet.

"Virksomheden påbydes at sikre, at arbejdet med flytning af indsatte på fængslets område planlægges, tilrettelægges og udføres sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt," skriver Arbejdstilsynet ifølge den regionale radiokanal.

Da den indsatte skulle flyttes den 11. juli, var der stor travlhed blandt personalet, og derfor blev sikkerhedsproceduren ikke overholdt, fremgår det af fængslets oplysninger til Arbejdstilsynet.

Men Arbejdstilsynet udtaler, at opgaven med at flytte den indsatte ikke var en akut situation, og derfor skulle man have overholdt sikkerhedsreglerne.

Institutionsleder på Nyborg Fængsel, Henrik Marker, har ifølge DR Fyn svaret tilsynet, at sikkerhed altid har førsteprioritet:

- Som det første har vi indskærpet, at den skriftlige instruks altid skal følges. Samtidig har vi sagt, at det har højeste prioritet, at man har tilstrækkeligt mandskab, når man omgås de her indsatte. Og i tilfælde af at der er flere opgaver på en gang, skal man gå til sin leder og få vedkommende til at prioritere, hvad der er vigtigst.

Den indsatte var et medlem af banden Loyal To Familia. Han overfaldt den mandlige betjent med knytnæveslag i hovedet og flere spark - ifølge Dansk Fængselsforbund var overfaldet helt umotiveret:

Betjenten blev efterfølgende kørt på skadestuen, og Fængselsforbundets formand Kim Østerbye er rystet over endnu et banderelateret overfald.

- Guderne må vide, hvad de har gang i. Spørgsmålet er, om de ved det selv. De opnår dog intet ved det. Tværtimod. Det eneste svar som de får, er endnu flere opstramninger, endnu flere restriktioner og endnu flere visitationer, siger han til Fængselsforbundet.dk.

Overfaldet er den seneste i rækken af flere på personalet i Nyborg Fængsel.

Efter overfald: Arbejdstilsyn kræver bedre sikkerhed på fængsel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce