Efter klager fra ejere: Udskældte chikaner på Strandalléen bliver skiftet ud

Mens den ene chikane skal væk, er håndværkerne lige nu i gang med at udvide den anden, så den størrelsesmæssigt passer til det kommende bump midt på Strandalleen. Foto: Kasper Riggelsen

Efter klager fra ejere: Udskældte chikaner på Strandalléen bliver skiftet ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Først sagde Teknik- og Miljøudvalget nej til at ændre på helleanlæg - siden har politikerne i Nyborg skiftet mening. En sejr for fornuften, lyder reaktionen fra Erik Duedal, der blandt andet stod bag underskriftindsamling.

Nyborg: - Det er ikke gennemført. Det er ikke gennemtænkt. Og så er det helt vildt farligt.

Erik Dueldal talte med store bogstaver, da han sidste år i november stillede sig frem i Fyens Stiftstidende med en kritik af de trafikchikaner, som kommunen havde lavet på Strandalléen i Nyborg.

I årevis havde beboerne på vejen forsøgt at råbe politikerne op for at få afsat penge til trafikdæmpende foranstaltninger, og med budgetaftalen for 2017 var der endelig gevinst.

Men for Erik Duedal, der bor Strandalleen 52, blev resultatet, at han fik endog meget svært ved at bakke ud, fordi anlæggets ene helle stod tæt på hans indkørsel. Samtidig oplevede han, at bilisterne bare kørte uden om helleanlægget og ind over hans indkørsel. Her risikerede de at komme i nærkontakt med en sti, der fører ned til stranden, og hvorfra der er dårligt udsyn.

- Jeg skulle dæleme ikke ligge og give førstehjælp til et barn, fordi der var en bilist, der var kørt indenom, fortæller han i dag om baggrunden for sit opråb.

Erik Dueldal oplevede ofte problemer med at bakke ud fra sin indkørsel. Det problem ser nu ud til at blive løst. Privatfoto
Erik Dueldal oplevede ofte problemer med at bakke ud fra sin indkørsel. Det problem ser nu ud til at blive løst. Privatfoto

Prominente navne

I første omgang var der dog ikke den helt store lydhørhed. Forvaltningen fastholdt, at man havde fundet frem til den bedste løsning, og også medlemmerne af Teknik- og Miljøudvalget afviste at omgøre beslutningen. Det fik dog ikke Erik Duedal, der til daglig er direktør i selskabet DUCO, til at give op.

Sammen med en række af de nærmeste naboer, der blandt andet tæller direktør Hans Christian Munck fra Munck Gruppen og bilforhandler Aage Boel, skrev han under på en opfordring til at udskifte chikanehellerne med en hævet flade.

Og det er i store træk, hvad der er i fuld gang med at ske i disse dage, bekræfter Paul Qvist fra kommunens tekniske forvaltning.

- Det, vi gør, er at fjerne den ene af hellerne og i stedet lave et bump ved den chikane, der bliver stående, oplyser afdelingslederen, der vurderer, at man er klar til at lægge asfalt på inden for et par uger.

Kovendingen

Kovendingen fandt sted på et møde i Teknik- og Miljøudvalget tidligere i år. Forinden havde blandt andre Venstres Søren Svendsen, der er næstformand i udvalget, taget imod en invitation fra beboerne på vejen om at se på forholdene med egne øjne.

- Da vi kom derud, kunne vi godt se, at chikanerne var til gene for beboerne. Samtidig betød vejens forløb og hældning, at de ikke havde nogen fartdæmpende effekt. Du kunne køre lige så stærkt, du ville. Derfor er det en bedre løsning med et bump, forklarer han.

- Der er også blevet foretaget en underskriftindsamling med blandt andre Hans Christian Munck og Aage Boel som medunderskrivere. Har det spillet ind på udvalgets beslutning?

- Nej, det skyldes de ting, vi kunne konstatere under besøget, tilføjer næstformanden.

S rettede ind

Ifølge referatet fra det efterfølgende møde i Teknik- og Miljøudvalget er beslutningen om at investere 35.000 kroner i en alternativ løsning truffet i fuld enighed. Det er dog ikke helt i overensstemmelse med virkeligheden, fortæller udvalgsformand Per Jespersen (S).

- Vi Socialdemokrater syntes ikke, det var nødvendigt at lave om. Omvendt kunne vi godt se, at der var et flertal, der mente noget andet, så derfor rettede vi ind, siger han.

Det er Erik Duedal - ikke overraskende - ganske godt tilfreds med.

- Personligt er jeg glad for at kunne komme ind og ud af indkørslen uden at bakke ind i en helle. Det er jeg sikker på, at min genbo også er. Kortet fra Matrikelstyrelsen og de faktiske forhold stemmer ikke overens, og det kunne kommunens folk godt se, da vi inviterede dem ud. Så jeg vil sige, at fornuften har sejret, siger direktøren og peger på, at kommunen i sin tid også valgte at lave en forhøjet flade midt på parallelvejen Strandparken.

- Meningen fra begyndelsen har netop været, at de to strækninger skulle være ens, bemærker han.

Efter klager fra ejere: Udskældte chikaner på Strandalléen bliver skiftet ud

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce