Efter dødsbrand: Byggeri på brandtomt er forsinket igen

Fundamentet og enkelte indervægge er klar, men der er endnu lang vej til det færdige resultat. Selv forventer ejeren, Søren Thor, at håndværkerne kan begynde at skalmure efter jul. Foto: Kasper Riggelsen

Efter dødsbrand: Byggeri på brandtomt er forsinket igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ejer af den nedbrændte ejendom på Hovedgaden i Ørbæk forudser nu, at de nye lejligheder tidligst er klar til brug i sommeren 2019.

Ørbæk: Cirka halvandet år er gået siden den tragiske brand på Hovedgaden i Ørbæk, der kostede en 51-årig kvinde livet. Det stærkt beskadigede hus blev efterfølgende revet ned, og det er meningen, at det skal erstattes af en ny bygning, som på mange måder ligner den gamle.

Projektet er dog løbet ind i en række problemer undervejs, der har medført forsinkelser. Så sent som i maj 2018 stillede ejeren, Søren Thor, sig ellers frem i avisen og glædede sig over, at man langt om længe var kommet i gang.

Siden har det vist sig, at der var en ekstra udfordring med bæreevnen på ejendommen, som gjorde det nødvendigt at arbejde videre med funderingen. Derfor forventer han nu, at de nye lejligheder tidligst er klar til udlejning i sommeren 2019. I mellemtiden er de tre lejere, som han havde på hånden, sprunget fra og har fundet noget andet at bo i.

Han tror og håber dog på, at det ikke bliver noget problem at finde nye lejere i ejendommen, hvor der bliver plads til fire lejligheder - to i stueetagen på henholdsvis 75 og 80 kvadratmeter samt to store lejligheder på første og anden sal på 120 og 130 kvadratmeter.

Byggeriet blev i første omgang forsinket, fordi der ligger en tinglyst klausul om, at nye bygninger langs Hovedvejen skal ligge fem meter længere tilbage i forhold til i dag. Den blev i sin tid indført i tilfælde af, at vejen skulle udvides, men det ville i praksis betyde, at det nye hus ikke kunne ligge samme sted som det gamle. Søren Thor søgte derfor om dispensation, og efter at have tygget på sagen gav Vejdirektoratet grønt lys.

Efter dødsbrand: Byggeri på brandtomt er forsinket igen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce