Dyrebar last på ladcyklerne

100 kilo børn eller deromkring på ladet er ingen sag, mener Mariahøjens Rikke Mathiesen og Bente Henriksen.
Foto: Robert Wengler

Dyrebar last på ladcyklerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PÅ TUR: Lastet på ladcykler tager Mariahøjens mindste ud i naturen

NYBORG: Cykelhjelmenes signalerfarver lyner, når 10 børn fra Børnehaven Mariahøjens yngste gruppe tager på tur gennem byens gader - på vej til oplevelser i skov eller ved stand.

Rikke Mathiesen, pædagogstuderende, og Bente Henriksen, pædagog, er de to rugbrødsmotorer, der står for transporten af den dyrebare last mellem Pilevej og Nyborgs naturområder. Den økologiske måde at klare udflugten på har de to ansatte selv fostret.

- En dag så jeg en far med sine børn på sådan en ladcykel. Så tænkte jeg, at det måtte vi også kunne med vores mindste, siger Bente Henriksen.

Når de tre-årige selv skal gå, rækker de korte ben ikke så langt. Så er der bussen, men med de specialindrettede ladcykler bliver de hyppige udflugter både billigere og nemmere at komme afsted på.

Ladcyklerne er allerede en kær ejendom i Mariahøjen. Børnene var med at hente cyklerne hos cykelhandler Biller. Og så har de nået at være på ladcykeltur til Juelsbergskoven.

- Vi kommer tit til at cykle til Strandvænget, hvor vi i forvejen kommer tit, siger Bente Henriksen.

Institutionens 40 børn er vant til at komme på tur, da børnehavens legeplads er byens mindste.

Inden de to cykler kom på gaden, måtte en del forarbejde til.

- Vi fandt frem til producenten Christiania Bikes. Vi spurgte forældrene. Vi spurgte kommunen om forsikringsforhold. Vi spurgte politiet. Og forældrebestyrelsen. Alle har syntes om ideen, og at det sagtens lader sig gøre, siger Bente Henriksen,.

Også økonomisk har det kunnet lade sig gøre. Børnehaven har på eget budget hentet de 27.000 kroner, ladcykler med tilbehør, herunder 12 cykelhjelme og seler til at spændene børnene fast med, har kostet.

- Vi overvejede sponsorer, men valgte at lade være. Vi synes, det er fint, at det vores helt egne cykler, siger leder Eva Lind Hansen.

Rikke Mathiesen og Bente Henriksen erklærer, at de er blevet helt pjattede med at køre ladcyklerne.

- Det er sådan en fin måde at komme rundt på, siger de og fortæller, at cyklerne slet ikke er så tunge at træde, som man kunne forestille sig. Hver ladcykel laster 100 kilo.

Dyrebar last på ladcyklerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce