Duo vil åbne genbrugsbutik på Lynfrosten

Hvad skal der ske med Lynfrosten? Det er et spørgsmål, der fylder en del på den politiske dagsorden i Nyborg netop nu. To borgere har et bud på en del af det. Arkivfoto: Katrine Damkjær

Duo vil åbne genbrugsbutik på Lynfrosten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To nyborgensere anmoder om lov til at åbne en midlertidig popup-butik i Lynfrostens lokaler. Udvalgsformand Per Jespersen (S) er skeptisk: Grunden skal undersøges først, mener han.

Nyborg: Brian Sand har en idé. Han vil åbne en butik på Lynfrosten, hvor borgere får mulighed for ikke kun at købe genbrugsvarer, men også selv sælge dem. Det er det mest konkrete forslag, kommunen hidtil har fået om Lynfrosten. Det fortæller formand for Teknik- og Miljøudvalget Per Jespersen (S). Sammen med en forretningspartner har Brian Sand nemlig en klar idé:

- Tanken ved at lave denne butik i Nyborg stammer fra vores fælles interesse for genbrug, upcycling og retro. Vi ønsker, at nyborgenserne får omsat de ting og sager, de ikke længere bruger, så det kan have glæde og gavn hos andre, skriver Brian Sand i sin ansøgning til Nyborg Kommune.

Konceptet går ud på at opstille stande, som private kan leje og sælge sine ting fra. Det vil fungere som et slags loppemarked, hvor genbrugsting bliver solgt frem og tilbage blandt folk. Lynfrosten er ideelt til den slags butik, fordi det kræver en del plads, mener makkerparret. De håber i første omgang på en midlertidig tilladelse i et år.

- Vi ønsker at komme i gang så hurtigt som muligt og håber, at I kan se mulighederne for både byens borgere og erhvervsdrivende, lyder det i ansøgningen.

Dårlige odds

Det er Teknik- og Miljøudvalget, der beslutter, om det kan blive til noget. Forvaltningen har foreløbigt indstillet til, at anmodningen bliver afvist.

Det skyldes, at idéen strider mod lokalplanen, og at det formentlig vil kræve en større indsats at brandsikre stedet. Brian Sand oplyser, at brandmyndighederne har gjort klart, at der for eksempel vil skulle investeres mange penge i et sprinkleranlæg. Embedsmændene i Nyborg Kommune vurderer derfor ikke, at det er rentabelt, når det drejer sig om et midlertidigt projekt.

Også Per Jespersen er loren ved projektet. Socialdemokratiet har den holdning, at der skal ryddes op på grunden, før der skal gøres mere ved den. Som Fyens Stiftstidende tidligere har beskrevet, er grunden plaget af gift.

- Jeg er ikke pjattet med det. Udover, at det nok ikke er sikkert rent brandmæssigt, arbejder vi i partiet benhårdt på at sikre vores miljø og natur. Vi er simpelthen ikke trygge ved, hvad der ligger derude i grunden, siger Per Jespersen.

- Selv om det drejer sig om en midlertidig dispensation på et år, viser det sig mange gange, at når man først giver en dispensation, har man taget det første skridt over kanten. Så har det først fået medløb og bliver svært at standse igen, fortsætter han.

Per Jespersen understreger, at han som udvalgsformand vil lytte til alle de argumenter, der kommer frem. Det får han lejlighed til på mandag, hvor ansøgningen er på udvalgets dagsorden.

Duo vil åbne genbrugsbutik på Lynfrosten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce