Dronningen på besøg: Folkefest til en halv million kroner

- Det er alle pengene værd, siger Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), om den halve million kroner, det koster at få besøg af dronningen. Foto: Niels Svalebøg.

Dronningen på besøg: Folkefest til en halv million kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kongehuset tager det helt store udtræk og regningen med til Nyborg, når dronningen besøger byen den 31. maj.

Nyborg: Der følger en regning på 500.000 kroner med, når dronningen kommer til Nyborg den 31. maj.

Det er nemlig værtskommunen, som har en lang række af de udgifter, der følger med et officielt besøg fra kongehuset. Ifølge Nyborgs borgmester Kenneth Muhs (V) er det alle pengene værd.

- Det er det helt bestemt. Vi skal være stolte og beærede over, at dronningen og "Dannebrog" lægger til kaj lige inde midt i byen for at besøge os, siger han.

Betaler to gange

Statens samlede udgifter til kongehuset løber op i omegnen af 390 millioner kroner om året. Dronningen får godt 105 millioner kroner i såkaldt apanage.

Men dertil skal så lægges en lang række andre udgifter til blandt andet kongeskibet "Dannebrog", Livgarden og vedligehold af de kongelige slotte.

Ikke desto mindre følger der altså også en regning til de lokale kommuner med, når dronningens sommertogt går deres vej forbi.

I Nyborgs tilfælde er det for eksempel udgifter til kost og logi i forbindelse med garderhusarregimentets tre dage lange ophold i byen.

Borgmesteren deler imidlertid ikke en eventuel undren over, at byens skatteborgere på den måde så at sige bliver bedt til lommerne to gange.

- De penge er givet godt ud. Dronningens besøg er en stor begivenhed, som giver os mulighed for at vise vores kommune frem, fastslår han.

Ser frem til folkefest

Udgifterne til dronningens besøg bliver dækket ind via Nyborg Kommunes markedsføringskonto.

Det er tanken, at besøget skal blive til en folkefest, hvor nyborgenserne kommer tæt på dronningen og viser byen frem fra dens allerbedste side.

- Det ser jeg umådeligt meget frem til. Der kommer til at ske en hel masse ting. Det bliver en stor folkefest, og det er jeg faktisk ret stolt af, siger Kenneth Muhs.

Dronningen på besøg: Folkefest til en halv million kroner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce