Drone-flyvning i Nyborg Statsfængsel: To mænd dømt

To mænd var kreative i forsøget på at smugle en mobiltelefon og andet teknik ind på Nyborg Fængsel. De tog en drone i brug, men den larmede så meget, at to fængselsbetjente hurtigt opdagede den. Foto: Mette Mørk

Drone-flyvning i Nyborg Statsfængsel: To mænd dømt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To mænd blev mandag formiddag i Retten i Svendborg dømt for at have transporteret teknisk udstyr til Nyborg Fængsel med en drone. De to mænd, der er brødre, ankede dommen på stedet.

Nyborg: To mænd på henholdsvis 29 og 30 år blev mandag formiddag i Retten i Svendborg kendt skyldige i at have fløjet en drone ind på Nyborg Fængsel.

Den 30-årige mand, der på daværende tidspunkt var indsat i fængslet, fik 60 dages betinget fængsel, mens lillebroderen, den 29-årige, der havde fløjet dronen, fik 40 dages betinget fængsel. Begge ankede på stedet.

Hændelsen skete omkring klokken 03.00 om natten den 23. november 2016 i Nyborg Fængsel, da to fængselsbetjente hørte en summende lyd og opdagede en svag, grøn lampe over fængselsgården.

Det viste sig at være en drone, der havde kurs mod en af fængslets celler på fjerde sal.

Fra en hvid snor i dronen hang en pakke, der senere viste sig at indeholde en mobiltelefon, oplader, SD-kort, USB-kort, lim, savklinger, søm og et bit.

Den indsatte fangede dronens pakke med en suppe-øse, men nåede ikke at få gavn af indholdet, inden fængselsbetjentene havde fundet frem til den rette celle.

Dommeren lagde i sin vurdering af straffen vægt på, at indsmuglingen med dronen var så professionelt udført og tænkt, at det i sig selv var en skærpende omstændighed.

Sagen er ifølge anklageren den første af sin art i Danmark, der kommer for en byret.

Drone-flyvning i Nyborg Statsfængsel: To mænd dømt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce