Drenge frikendt for vold: Overhældte ofre med koldt vand på p-plads midt om natten

De tre drenge gik på Nyborg Efterskole, da vand-volden fandt sted i november og december 2017. Arkivfoto: Lars Krogsgaard

Drenge frikendt for vold: Overhældte ofre med koldt vand på p-plads midt om natten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Sidste år var der flere episoder, hvor tilfældige personer fik hældt vand ud over dem midt om natten. Tre store drenge er efterfølgende blevet tiltalt for vold, men byretten frikendte dem på næsten alle anklagepunkter.

Nyborg: Det løb bogstavelig talt koldt ned ad ryggen på flere personer, da de sidste år fik hældt spande med vand ud over dem.

Det skete ved tre forskellige episoder på tre forskellige datoer. Fælles for dem alle er, at de skete i Nyborg midt om natten og gik ud over tilfældige mennesker.

To spande blev tømt ud over rejsende kvinder ved Nyborg station. Den tredje ved Circle K tankstationen, hvor en mand fik kastet en spand i ryggen efter have tanket sin bil.

En 17-årig dreng har indrømmet, at han stod bag den sidste episode, og forleden blev han så dømt i byretten, mens han blev frikendt for de to andre forhold.

Derudover var to af hans venner tiltalt i sagen. De var sammen med ham på tankstationen, men retten kom frem til, at den 17-årige var alene om at fylde og kaste spanden. De to venner blev derfor frikendt for alle tre anklagepunkter.

Det lyder måske ikke særligt voldsomt at gennembløde folk, men juridisk set er der tale om vold, hvis man hælder vand ud over anden person mod deres vilje. Derfor var de tre drenge tiltalt efter straffelovens milde voldsparagraf.

Politiet mistænkte drengene for de tre episoder, fordi de alle var involverede gaderøverier i Nyborg, hvor de blandt andet hældte vand ud over deres ofre.

Derfor har alle tre drenge tidligere modtaget domme på 9 måneders betinget fængsel, og anklageren argumenterede for, at en eventuel dom i den aktuelle sag skulle give en tillægsstraf. Forholdet, som den ene dreng blev kendt skyldig i, førte dog ingen reel straf med sig.

- Jeg mener, at hvis man havde taget dette forhold med i dommen for røverierne, så ville det ikke have givet anledning til en hårdere straf. Det er simpelthen for mildt at hælde vand ud over en person, når man ser det i sammenhæng med røverierne, pointerede forsvarer Niels Rex, hvilket retten gav ham ret i.

Det vægtede også i rettens afgørelse, at alle tre drenge havde fået glødende positive udtalelser med fra deres respektive kommuner, som de har haft løbende kontakt med siden deres dom for røveri.

Drenge frikendt for vold: Overhældte ofre med koldt vand på p-plads midt om natten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce