Nyborg: Kunne du tænke dig at være adelig? Altså bare for et par dage. Eller måske kammerdame, drabant, prælat, købmand, ridder eller gøglere?

Det er Dragtlauget ved Nyborg Slot, der stiller spørgsmålet, og det handler om Danehof 2016 - altså de dage til sommer, hvor Nyborg står på den anden ende og invaderes af gæster og turister, der alle vil opleve riddernes og danehoffernes by for fuld udblæsning.

Sådan en dag vil Dragtlauget gerne sende en hel masse udklædte middelaldermennesker på gaden for at give lidt ekstra stemning under Danehof. Og derfor skal der altså bruges en masse frivillige, som vil hjælpe til med at skabe middelalderstemning.

- Sidste år oplevede vi at ikke alle vore dragter kom i brug, hvad vi syntes var ærgerligt - så vi leder efter folk, der vil gå rundt i vort tøj på markedsdagene - måske nogle vil påtage sige en lille rolle - alt sammen for at skabe stemning i byen, siger Anne-Berit Høj Nielsen, der står i spidsen for Dragtlauget.

Danehof 2016 finder sted 2. og 3. juli.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og souschef på Fyens Stiftstidendes Nyborgredaktion. Jeg har arbejdet på avisen siden midten af 1980'erne. Det meste af tiden har jeg været på redaktionen i Nyborg, men jeg har også arbejdet på erhvervs- og webredaktionen og i fem år skrev jeg om boliger, arkitektur og havestof. Jeg bor i Nyborg.