Dorthe Boe Danbjørg valgt som næstformand i Dansk Sygeplejeråd

Dorthe Boe Danbjørg er valgt som næstformand Dansk Sygeplejeråd. Hun har indtil nu arbejdet som uddannelsesleder og klinisk sygeplejeforsker ved Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet. PR-foto: Søren Svendsen

Dorthe Boe Danbjørg valgt som næstformand i Dansk Sygeplejeråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Med lidt over 7000 stemmer sikrede Dorthe Boe Danbjørg fra Nyborg sig en plads i Dansk Sygeplejeråds topledelse. Hun bliver anden næstformand og skal sammen med Anni Pilgaard og formand Grete Christensen kæmpe for bedre vilkår til sygeplejerskerne de næste fire år.

Højere løn. Flere sygeplejersker. Bedre uddannelse og efteruddannelse.

Dorthe Boe Danbjørgs tre mærkesager ved valget til Dansk Sygeplejeråd gav genlyd blandt medlemmerne. Lidt flere end 4600 valgte at stemme på hende, og med 22,3 procent af de afgivne stemmer sikrede det hende pladsen som anden næstformand. Første næstformand bliver igen Anni Pilgaard, der sikrede sit genvalg med 27,8 procent af stemmerne.

I alt fem personer stillede op til de to pladser.

Dorthe Boe Danbjørg har indtil nu arbejdet som uddannelsesleder for kandidatstudiet i klinisk sygepleje på Syddansk Universitet og OUH, men allerede fredag begyndte hun i sin nye stilling, hvor hun sammen med Anni Pilgaard og formand Grete Christensen skal prøve at skabe bedre vilkår for landets sygeplejersker.

- Jeg er overvældet over at være blevet valgt, siger Dorthe Boe Danbjørg i en pressemeddelelse.

- Det er en ære, og jeg vil gøre alt for at leve op til det store ansvar, som medlemmerne har givet mig. Det er en drøm at skulle være med til at kæmpe for de mange tusinder af sygeplejersker, der hver dag går på arbejde og knokler for sygeplejefaget og på trods af svære arbejdsvilkår giver patienter og pårørende en god pleje.

I en tidligere artikel her i avisen har hun fortalt, at hun er drevet af et ønske om at skabe forandring:

- Der bliver sparet på mange af vores velfærdsydelser, og det kræver, at nogle melder sig på banen for at skabe forbedringer, sagde hun.

Dorthe Boe Danbjørg har blandt andet været sygeplejerske og tillidsrepræsentant på børneonkologisk afdeling på Rigshospitalet. Hun har desuden været kredsbestyrelsesmedlem i Dansk Sygeplejeråds Kreds Syddanmark siden 2017 og tidligere kredsbestyrelsesmedlem i den daværende Hovedstadens Amtskreds.

Dorthe Boe Danbjørg valgt som næstformand i Dansk Sygeplejeråd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce