19-årig erkendte indbrud og hærværk i Ørbæk

Ørbæk/Svendborg: En 19-årig mand fra Kværndrup lagde kortene på bordet, da han i går stod tiltalt for indbrud og hærværk begået sidste år i Ørbæk.

Manden var tiltalt for ad to omgange - den 6 og den 17. februar i fjor - at have begået indbrud i den samme villa på Stationsvej i Ørbæk.

Manden erkendte begge indbrud, men i det ene tilfælde kunne han kun erkende at have stjålet parfumer - ikke smykker, som anført i anklageskriftet. Under det andet indbrud i villaen blev byttet spiritus og en knallert.

Han erkendte også, at det var ham, som den 14. marts i fjor brændte et hagekors ned i asfalten på 4kløverskolen i Ørbæk. Hans eneste forklaring på hærværket var, at han havde gået og kedet sig.

Manden blev desuden dømt for at have kørt i bil uden kørekort.

Den 19-årige havde en dom på 40 dages fængsel "på bogen", og sammen med den aktuelle sag blev dommerens udmåling på 40 dages betinget fængsel med krav om samfundstjeneste. Omfanget af samfundstjenesten bliver fastsat én af de nærmeste dage.

  • Journalist portræt

    Af:

    Medlem af Dansk Journalistforbund, ansat som journalist på Fynske Mediers bladhus i Kerteminde. Tidligere ansat på Nyborgbladet, Fyns Amts Avis i Nyborg, Stiftstidende i Ringe og Nyborg.