Dømt for at genere politibetjent


Dømt for at genere politibetjent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Under transport fra retten svinede den kniv-sigtede en betjent til Af Morten Hansen

NYBORG: Selvom den 24-årige i går blev frikendt for grov vold, blev han alligevel idømt 60 dages fængsel, for under en fangetransport fra retten i Svendborg til Nyborg, at have fornærmet en politiassistent fra Fyns Politi i Nyborg.

Episoden skete den 30. maj, da tiltalte havde været en tur i retten i Svendborg for få forlænget sin varetægtsfængsling i voldssagen.

Provokeret

Under turen tilbage skulle tiltalte have sagt til betjenten:

- Ved du hvad du kan, du kan sutte mine nosser, og da en anden varetægtsfange, der også var med i fangetransporten, havde overhørt den fornærmelige sætning, besluttede politiassistenten, at det ville han ikke finde sig i. Tiltalte erkendte, at han havde udtalt den sætning, men forklarede, at han var blevet provokeret.

- Han sagde til mig, at jeg ikke skulle regne med at se min søn starte i skolen. Og da han lige havde visiteret mig i Svendborg og kaldt mig terrorist, blev det for meget, forklarede den 24-årige.

Det hændelsesforløb kunne hverken politiassistenten eller en medfølgende kollega dog genkende, og dommeren, Gert Holt Matthiesen, valgte at tro på de to betjentes forklaring.

Men da tiltalte med sin lange varetægtsfængsling for længst havde udstået straffen på 60 dage, tiltrak afgørelsen sig ikke den store opmærksomhed hos den nu frie mand.

Dømt for at genere politibetjent

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce