Nyborg Byråd betaler for at færgen kan lægge til i Nyborg

Nyborg: M/F Broen får lov til at lægge til kaj i Nyborg.

Økonomiudvalget har netop besluttet at betale for kajplads til færgen ved de gamle DSB-færgelejer i to år.

Færgen, der er bygget i 1951 er bygget til at sejle på overfarten mellem Nyborg og Korsør. Den har også sejlet på ruten Aarhus Kalundborg og har de seneste mange år fungeret som diskoteksfærge under navnet Spektrum. Den ligger for tiden i Odense Havn, hvor den er uønsket, fordi der ingen aktivitet har været på færgen i mindst et halvt år.

I de to år færgen foreløbig skal ligge i Nyborg, skal blandt andre Østfyns Museer undersøge, om færgen kan laves til museumsfærge, der kan fortælle den mange hundrede år lange historie om Nyborg som færgeby.

Hvis der kan stables et godt projekt på benene, har Nyborg Kommune forkøbsret på færgen.

Det er initiativgruppen Østfyns Erhvervsforening, der har fået ideen til at få færgen til Nyborg med formand Jens Hald i spidsen.

Østfyns Museer har taget imod opgaven at undersøge om M/F Broen kan blive en del af fortællingen om Nyborg.

- Det tredje ben i fortællingen om Nyborg er jo netop Vejen og færgernes Nyborg, og færgen er unik kulturarv. Om det så kan løbe rundt driftsmæssigt og i forhold til vedligehold, er noget af det, vi skal undersøge, siger museumsdirektør Erland Porsmose fra Østfyns Museer.

Læs hele historien i Fyens Stiftstidende i dag.

  • Jensen_Stine_Jessen_(2015)_024

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Odense. Jeg skriver om stort og småt i Odense Kommune. Mit særlige stofområde er ældre- og handicap-politik. Jeg er uddannet fra Journalisthøjskolen i Århus, og jeg har desuden en bachelor i dansk og statskundskab fra Københavns Universitet. Jeg bor i landsbyen Vindinge uden for Nyborg med min mand og vores tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Frem med færge-ideerne

Frem med færge-ideerne

Hvad skal Nyborg med færgen Broen?

Hvad skal Nyborg med færgen Broen?

3
Nyborg skal tage færgen Broen til sig

Nyborg skal tage færgen Broen til sig