Indehaver af diskotek No. 5 i Nyborg jagtede overfaldsmændene, da en 33-årig mand natten til fredag blev slået bevidstløs på Dronningensvej. Diskoteksejeren retter nu kritik af politiets manglende tilstedeværelse.

Nyborg: - Hvis der havde været almindelig patruljerende politi, som dengang før politireformen, så var det her ikke sket. Det ved jeg bare.

Sådan siger Tommy Mose Hansen, inderhaver af diskotek No. 5 i Nyborg, om det brutale overfald på en 33-årig mand fra Ullerslev natten til fredag. Manden blev efterladt bevidstløs på Dronningensvej, efter at tre unge mænd angiveligt havde sparket og slået ham. Han blev efterfølgende bragt på skadestuen i Odense med blødninger i hjernen og lagt i en kunstig koma.

Tilbage i kunstig koma

Den 33-årige mand fra Ullerslev, som natten til fredag blev udsat for et groft overfald på Dronningensvej i Nyborg, er tilbage i kunstig koma, og sådan skal han forblive i mindst nogle dage. Det oplyser hans søster, Merete Damsgaard Jensen.Fredag ved middagstid forsøgte lægerne ellers at vække den 33-årige, men han virkede desorienteret og forsøgte blandt andet at rive slangerne ud.

- Han var slet ikke til at komme i kontakt med. Lægerne var bange for, at han skulle gøre skade på sig selv. Derfor valgte de at lægge ham i koma igen.

Den 33-årige blev indlagt på hospitalet med en hjerneblødning, efter at han angiveligt var blevet slået og sparket af tre yngre mænd.

Men alt det kunne altså have været undgået, mener diskoteksejeren, der var på arbejde som dørmand, da overfaldet fandt sted.

- Det eneste sted, hvor der sker noget i bylivet torsdag nat i Nyborg, er på Rio Bravo og hos os. Så havde der været en patruljevogn i området, var det ikke sket. Det er et spørgsmål om politiets synlighed. Jeg er godt klar over, at de sandynligvis ikke havde været hos os, lige da det skete. Men bare det, at de er i området, havde gjort, at sådan nogle lømler ikke turde gøre sådan noget. Det er et kæmpe problem, konstaterer Tommy Mose Hansen.

- Bevillingsnævnet i Nyborg lægger op til, at vi skal holde ro og orden udenfor vores eget sted. Jeg er sådan set enig. Det eneste sted, hvor man har gjort det, er hos os. Men jeg har ikke beføjelser til at lege politibetjent eller til at rende rundt i byen og hjælpe byens borgere, tilføjer han, som i situationen alligevel vælger at tage sagen i egen hånd og indlede en jagt på overfaldsmændene.

Optakten

Tidligere på aftenen oplevede han, at der lige pludselig kommer en bil ræsende ind på parkeringspladsen. Ud stiger tre unge mænd, der ser meget ophidsede ud. De går ind på diskoteket for at snakke med den 33-årige. På et tidspunkt tager de fysisk fat i ham, og indehaveren lægger sig imellem.

- Da vi kommer udenfor, spørger jeg dem, hvad det handler om. Det viser sig, at den 33-årige angiveligt har pillet på den enes søster. Det er rigtigt nok, siger en af pigerne, der sidder i en gruppe ved sparekassen. De fortæller mig, at han har taget dem på brysterne og i skridtet. De har formentlig ringet efter broderen, fortæller han.

Konfronteret med anklagerne erkender den 33-årige, at pigerne taler sandt, og han går udenfor for at give dem en undskyldning.

På grund af sin opførsel fik han ikke lov til at gå indenfor igen.

- Men jeg tilbød ham, at han kunne stå i nærheden af mig. Så skete der ham ikke noget. Det gjorde han også i cirka 10 minutter, men begyndte så at gå. Jeg advarede ham om, at når han havde forladt p-pladsen, var der ikke noget jeg kunne gøre, men han gik alligevel. Jeg fulgte med helt ud til kanten af p-pladsen og vendte så om, fortæller Tommy Mose Hansen, som vurderer, at de tre unge mænd ikke var påvirkede af alkohol eller lignende.

Han når dog ikke tilbage til diskoteket, før han kan høre larm fra gaden. Han løber tilbage, men på det tidspunkt er der ikke andet at se end den 33-årige, som ligger på jorden.

- I situationen beder jeg nogle af de andre om at se efter ofret, og så spæner jeg efter dem, der har gjort det. Jeg går ud fra, at det er de samme tre mænd, som jeg mødte tidligere på aftenen. Men de er væk igen, før jeg når at se, hvor de løber hen, fortæller han.

Derfra går der højst fem-ti minutter, før politiet dukker op. Tommy Mose Hansen understreger da også, at hans kritik ikke er rettet mod de menige politifolk, som han mener gjorde et godt stykke arbejde, men derimod mod politiets ledelse og hele den måde, ressourcerne bliver prioriteret på.

  • Journalist portræt

    Af:

    Jeg er lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Nyborg samt redaktør på Lokalavisen Nyborg. Privat bor jeg sammen med min familie i Nyborg by, ikke langt fra redaktionen. Og så har jeg lige rundet de 40 år. Jeg blev uddannet journalist i 2004. Forinden havde jeg taget en bachelor-grad i statskundskab ved Aarhus Universitet.

Mere om emnet

Se alle
8
Vagtchef: Vi er til stede i nattelivet

Vagtchef: Vi er til stede i nattelivet

10
Formand for Nyborg Handel: Politisager skader byens omdømme

Formand for Nyborg Handel: Politisager skader byens omdømme

Voldsomt overfald: Sigtet mand forbliver fængslet

Voldsomt overfald: Sigtet mand forbliver fængslet