Det nye torv: Vil undgå larm fra brosten

Det nye torv i Nyborg skal beklædes med brosten. Illustration fra lokalplanen.

Det nye torv: Vil undgå larm fra brosten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

I Kerteminde blev larmen fra trafikken over brostenene på den nyreonverede Renæssancehavn et kæmpe debatemne. Nyborg vil forsøge at undgå en lignende fejl. Prøvebelægninger bliver lagt ud inden længe.

Nyborg: Et støjhelvede. Sådan er trafiklarmen på den nye Renæssancehavn i Kerteminde blevet beskrevet. Havne-projektet i Kerteminde blev gennemført for nogle år siden, og det betød et nyt vejstykke med brosten fra Langebro og hen forbi Thornøes Hotel. Og det kan nok være, at det kunne få folk i fiskerbyen op af stolene i protest mod larmen.

Den fejl vil Nyborg Kommune forsøge at undgå, når Nyborg Torv skal omlægges i forbindelse med slots-projektet. Derfor vil der inden længe blive udlagt prøvebelægninger på Torvet og i Korsgade.

- Vi vil ikke have larm som i Kerteminde, så derfor skal forskellige brostens-flader prøves af, før selve arbejdet går i gang, siger Per Jespersen, formand for Teknik- og Miljøudvalget, der har haft den første debat om udformningen af det nye torv.

Prøvefladerne skal også afdække forskellen mellem brosten, der er langt traditionelt ned, og brosten, der er fuget. I lokalplanen foreslås det at bruge såkaldte "savede brosten" som er en særlig støjsvag type belægning, der er afprøvet i hovedstaden.

Lokalplanen slår dog fast, at støjniveauet på Torvet vil stige med cirka to dB - hvilket svarer til "en netop hørbar ændring".

Brosten bliver der nok af, for meningen er, at hele pladsen og vejen, der går diagonalt hen over pladsen, skal belægges med forskellige former for brosten.

Ud over en snak om brostensbelægningen, var der også spørgsmål til belysningen på den nye, gamle plads, oplyser formanden.

Men ellers var der ikke den store debat til det store projekt:

- Det er et helt fantastisk fint projekt, siger Per Jespersen.

Det nye torv: Vil undgå larm fra brosten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce