Initiativtagerne fra gruppen Udvikling Ullerslev havde 170 til første fællesspisning

Er det muligt at samle folk til fællesspisning i en by som Ullerslev?

Det var det store spørgsmål hos initiativtagerne i gruppen Udvikling Ullerslev, som onsdag havde premiere på det nye tiltag med byspisning.

Det foregik i Ullerslev Forsamlingshus, hvor tilstrømningen allerede en time inden spisetid var svar nok: Ja, Ullerslev vil gerne spise sammen!

Tilmeldingerne var strømmet ind, og ved 170 måtte der siges nej til mange, som siden forsøgte at få lov at komme med. For de 170 er, hvad salen i forsamlingshuset kan rumme.

Så allerede ved første byspisning er formålet opfyldt: At give de lokale mulighed for over et måltid mad at mødes på tværs af interesser, sportsgrene og alder.

- Vi er pokkers stolte over, at I er kommet så mange her i dag. Og I kan også være stolte over at støtte op om vores første byspisning, sagde Michael Hedegaard fra initiativgruppen i sin velkomst.

Menuen stod på lasagne med salat og brød. Den ellers rutinerede forsamlingshusværtinde Mette Jensen var dog en smule nervøs, for den menu havde hun aldrig før prøvet. For hvor meget lasagne skal der til pr. person? Hun er vant til fester med tre retter. Det ved hun, hvordan mætter gæsterne. Men lasagne som eneste ret? Hvordan skal det lige kalkuleres? Og her stod 170 klar ved buffeten til at tage fra.

Der var dog ikke grund til bekymring. Michael Hedegaard oplyser, at alle blev godt mætte, og at der endda var rigeligt i overskud.

Alt tyder på, at ullersleverne har fået smag for byspisning. Næste gang er 27. april.

I første omgang har initiativtagerne kun planlagt de to første. Med interessen for den første spisning tyder meget på, at der vil komme flere.

  • Andreasen_Niels_(2015)_023

    Af:

    Journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion  i Nyborg, tovholder Lokalavisen Nyborg. Tidligere ansat på erhvervsredaktionen på Fyens Stiftstidende i Odense, inden da journalist på Fyns Amts Avis i Nyborg og Ugeavisen i Odense.