Efter 15 år med bed and breakfast og reklamebureau i hjemmet Åløkkegård øver Lone Frost sig i at holde fri. For første gang holdt hun sidste år lukket for gæster mellem jul og nytår.

Nyborg: Da Lone Frost og hendes daværende mand overtog Åløkkegården i december 2003, var den ikke renoveret siden 1972 og trængte mildt sagt til en kærlig hånd. Parret og deres to yngste børn var flyttet fra København til Fyn for at give ægteskabet og familielivet en ny chance på landet, men der gik ikke meget mere end et år, før Lone Frosts franske mand gav op, og de to gik fra hinanden.

På job i hjemmet

For mange mennesker med et travlt arbejdsliv lever drømmen om at stå af ræset og skabe sit eget. Vi har mødt folk, der har gjort alvor af drømmene og skabt sig en tilværelse, hvor de bor og arbejder samme sted.Alle har slået sig ned i naturskønne omgivelser og lever nu et mindre hektisk liv med tid til familien.

I dag kan du læse om Lone Frost, der i 15 år har drevet bed and breakfast fra Åløkkegården.

Den 18. juli skrev vi om Annette Vikkelsø Munk, der opgav det omfarende liv som stewardesse og har fået sin egen skønhedsklinik og den 29. juli om Marlene Steffensen, der har skabt sig sin egen blomsterbutik i Æble. I seriens næste og foreløbig sidste afsnit kan du møde Lone Terkelsen, der står bag "Mintrosen" ved Såderup.

Alle afsnit kan læses på www.fyens.dk

Lone Frosts liv tog en kolbøtte, men hun valgte at knokle sig ud af krisen.

- Her stod jeg så med en stor gård, alene-mor til to hjemmeboende børn og med eget reklamebureau baseret i København. Jeg kunne ikke blive ved med at tage til København hele tiden, så jeg skulle finde ud af en måde at tjene penge på. Det var her ideen opstod med at leje et par værelser ud, fortæller Lone Frost, der har slidt som en hest lige siden med at forretningen til at køre, samtidig med hun gradvist har sat gården i stand.

Gennemrenoveret

Her - 15 år efter - er Åløkkegården et gennemrenoveret bed and breakfast med fem dobbeltværelser, to enkeltmandsværelser og en ferielejlighed. I alt 20 kan overnatte på gården samtidig og ofte er der fuldt booket. Selv har Lone Frost nu folkeregister-adresse i Mellemgade i Nyborg, hvor hun også har endnu en ferielejlighed, men hun er stort set altid på Åløkkegården for at passe de mange gæster og sørge for, at de føler sig godt tilpas.

- Der er mange måder at have et bed and breakfast på, men jeg tror, at jeg får så gode anmeldelser, fordi jeg altid er her. Det handler om at være venlig og imødekommende og bruge sin intuition til at finde ud af, hvad folk gerne vil have. Nogle vil gerne være i fred, mens andre vil gerne snakke, forklarer Lone Frost.  

Hun har aldrig lukket sit markedføringsbureau, Lone Frost Reklamebureau, og i 2011 blev hun så irriteret over altid at skulle betale 10-15 procent af slutprisen for gæsterne til diverse markedsføringebureauer, at hun skabte "bed and breakfast guiden". En tyk tryksag, der udkommer årligt med nu op til 700 forskellige overnatningsmuligheder i Danmark. Bed and breakfast guiden er nu foruden en trykt guide også en internetportal, hvor man kan søge sig frem til bed and breakfast i hele landet.

- Her betaler folk et fast beløb hvert år for at være med og ikke en krone mere. Det er udlejerne meget glade for, smiler Lone Frost.

Et privilegium

I de sidste 15 år har Lone Frost boet og arbejdet det samme sted, og som hun nærmer sig de 60, kan hun mærke, at det slider altid at have gæster omkring sig. Derfor besluttede hun sidste år, at hendes bed and breakfast skulle holde lukket fra 22 december til 1. februar.

Hun har aldrig fortrudt, at hun har boet og arbejdet det samme sted i så mange år, selv om hendes nu voksne børn altid har været lige dele fascineret og frastødt af tanken om altid, at hun altid skal være tilgængelig for gæsterne.

- For mig har det været været et privilegium at arbejde hjemme. Ungerne kom aldrig hjem til et tomt hus, mens de gik i skole. Det har været et fantastisk liv på godt og ondt , for børnene har selvfølgelig også mærket, at jeg altid er på arbejde og må tage telefonen, hvis den ringer, siger Lone Frost.

  • Jensen_Stine_Jessen_(2015)_024

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Odense. Jeg skriver om stort og småt i Odense Kommune. Mit særlige stofområde er ældre- og handicap-politik. Jeg er uddannet fra Journalisthøjskolen i Århus, og jeg har desuden en bachelor i dansk og statskundskab fra Københavns Universitet. Jeg bor i landsbyen Vindinge uden for Nyborg med min mand og vores tre børn.

Mere om emnet

Se alle
1
Tre generationer finder ro på Æblegården

Tre generationer finder ro på Æblegården

Luksus at arbejde hjemme

Luksus at arbejde hjemme