Det bliver stort på volden


Det bliver stort på volden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

elskovslyst i sydhavet: Nyborg Voldspil glæder sig til at vise "South Pacific"
NYBORG: Det bliver en stor forestilling. Den fylder på scenen og den lyder af noget.

De mange fans af Nyborg Voldspil ud over landet har noget at glæde sig til. Årets forestilling, "South Pacific" er godt undervejs, og det bliver et rigtigt voldspil med store, flotte optrin, kendte sange og masser af romantik.

Sydhavet

Forestillingens instruktør, Kurt Dreyer, lægger i hvert fald ikke skjul på sin begejstring for Broadway-musicalen:

- Det her er en kæmpe produktion. Den er så stor, at de professionelle teatre ikke kan klare den. Og det er vores styrke, siger Kurt Dreyer.

Med "South Pacific" tager voldspillet i år publikum med til det sydlige Stillehav under 2. verdenskrig. Det kan lyde meget dystert, men det er det overhovedet ikke. For forestillingens historie er skrevet efter støvet havde lagt sig over Hiroshima og Nagasaki, og historien er båret frem af optimisme og troen på en fremtid uden krig.

Trilogi

Derfor handler "South Pacific" ikke om rungende bombemaskiner, men om romantik og elskovslyst mellem de amerikanske soldater og de lokale skønheder.

Musicalen er skrevet af den amerikanske superduo Rodgers & Hammerstein, og det er tredje gang på seks år, Voldspillerne tager livtag med deres store, flotte forestillinger. I 1999 var det "Oklahoma" og i 2001 var det "Sound of Music".

- Det er nærmest en trilogi, vi nu gør færdig - så nu må vi snart kunne det, siger den musikalske leder, Jesper Rosenkilde, der i år skal holde styr på et orkester på 27 mand.

Jesper Rosenkilde betegner i øvrigt arbejdet med musikken i "South Pacific" som "at forme en skulptur af en smuk kvinde". Sangene i forestillingen er blandt andet "Some enchated evening", "Bloody Mary" og "I'm gonna wash that man right out of my hair." Titler, som måske især ringer klokker i hovederne på den del af publikum, der endnu husker "South Pacific", da den i slutningen af 50'erne gik verden rundt som amerikansk storfilm. Eller husker, da forestillingen sidst blev vist på volden. Det var helt tilbage i 1973 - i øvrigt med operasanger Jørgen Klint i en af de store roller.

Rollerne

I år spilles de store roller af Charlotte Sunov Johansen, der er noget af en veteran hos Nyborg Voldspil, selv om hun kun er midt i 20'erne og Per Thorhauge fra Årslev, der har haft flere store roller hos voldspillernes konkurrent i Frøbjerg, men ikke tidligere har slået sine folder på volden.

Desuden har Karsten Knudsen, Mette Sarbo, Allan Kirkebæk Jensen, Torben Herringstad, Henrik Christensen og Lise Kofoed større roller.

Der er premiere på "South Pacific" den 22. juli og stykket spiller frem til 8. august.

Det bliver stort på volden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce