Der skal også være noget for nørderne

Klavs Klavsen, TV2/Sportens skiekspert, tager gerne selv en tur på skiene. "Jeg har været af sted tre uger i år, og det er alt for lidt", siger han.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Der skal også være noget for nørderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han var tæt på at sikre sig en plads på det danske OL-hold i ’94, i disse dage kommenterer Klavs Klavsen alpint skiløb ved OL for TV2.

Nyborg: Forleden kommenterede Klavs Klavsen direkte for TV2, da Danmarks bedste alpine skiløber igennem de seneste mange år Johnny Albertsen satte punktum for sin karriere med deltagelsen ved OL i Vancouver i Canada.

For 16 år siden var det netop Johnny Albertsen, der med meget lille margin nuppede billetten til det danske OL-hold i Lillehammer - foran Klavs Klavsen, som på det tidspunkt var blandt landets bedste alpine skiløbere.

I dag bor Klavs Klavsen i Skovparken i Nyborg med familien. Mens hans tidligere kollega og konkurrent Johnny Albertsen fortsatte karrieren - bl.a. med deltagelse i World Cup og OL, så har Klavs Klavsen også været aktiv ved samtlige OL og i øvrigt flere World Cup-konkurrencer siden.

Dog ikke som løber, men som skikommentator for TV2/Sporten, hvor han i disse dage er med, når de alpine skiløbere kaster sig nedad de canadiske pister.

Fra Odense kommenterer han konkurrencerne direkte og er med i studiet, når vindere og tabere skal bedømmes og analyseres.

- Jeg er med for at analysere og kommentere det, som seeren ikke ser. Det er ikke min opgave at fortælle seeren, hvem der starter nu eller sige, at nu er løberen i mål, det gør journalisten, siger den 38-årige skientuisast.

- I tidsrummet fra løberen starter, til han når i mål, skal jeg kommentere og forklare løbet for seeren i termer, som ikke er for tekniske, men samtidigt skal der også være noget for nørderne, siger Klavs Klavsen.

Trods rutinen har han nu aldrig kommenteret konkurrencerne på stedet. Det har altid foregået i en lydtæt boks fra stationen i Odense.

Han sad med som kommentator første gang ved OL i Nagano i 1988 og er med for fjerde gang på TV2-holdet i år.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Træner og talentudvikler

- Jeg har opnået en rutine efterhånden, så jeg ved, hvad der fungerer, og hvad der ikke fungerer. Samtidigt har jeg et godt samarbejde med journalisterne, så vi ikke sidder og snakker i munden på hinanden. Det handler om lige at lægge en hånd på skulderen eller hæve hånden, siger Klavs Klavsen.

Efter næsten 10 år på diverse ungdomslandshold og seniorlandsholdet forlod han den aktive karriere i 1994, men har siden fungeret fire år som træner og talentudvikler for det danske landshold. Blandt andet som træner for netop Johnny Albertsen.

Om få uger venter der den tidligere konkurrenceløber en ny stor udfordring, når han begynder som butikschef i sportskæden Stadiums nye butik i Odense.

Selv om den aktive alpin-karriere for længst er indstillet, så bliver skiene taget ned fra hylden hver sæson.

- Jeg har været af sted tre uger i år, og det er alt for lidt, siger han med et grin.
Foto: Andreas Bang Kirkegaard

Der skal også være noget for nørderne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce