Optagelsesprøverne i gang til Nyborg Voldspils sommerforestilling "Follow That Dream".
Nyborg: "Syv-otte- bagud-bagud!"

Nina Bendixen, koreograf, herser søndag på Slotsmøllen øver et kort danseprogram med kandidaterne til Nyborg Voldspils musical "Follow That Dream" til sommer.

Om lidt skal de klare dansen selv, mens instruktør Sofie Sarbo, korinstruktør Johnny Jørgensen og Nina Bendixen vurderer præstationerne.

Det kræver rytmesans, sangtalent eller dramaevner - og gode nerver - at stille op.

Monica Edlefsen fra Ullerslev er til optagelsesprøve for første gang og er blandt dem, der godt kan mærke, at der er nerver på. Også selv om instruktørteamet forsøger at gøre situationen så behagelig som muligt for alle.

- Min danselærer gjorde mig opmærksom på optagelsen. Jeg ville have prøvet "Momo" (familieforestillingen med premiere 24. november, red.), men nåede det ikke, fortæller hun.

Også Anne Poulsen og Jennifer Dansbo, begge fra Odense, er hos voldspillet for første gang. Begge med dansen som interesse.

- Min søster spillede i orkestret i sommer, fortæller Jennifer Dansbo om sit kendskab til voldspillet, mens Anne Poulsen havde fået kontakt gennem www.statist.dk.

Nina Bendixen er også ny på Nyborg Vold. Hun er uddannet fra Musicalakademiet i Fredericia og har arbejdet med forestillinger i København og Nordsjælland.

- Og ja, jeg er i familie med Britt Bendixen. Hun er min faster, fortæller Nina Bendixen på spørgsmål om det i Vild med Dans-kredse så kendte efternavn.

Hun er netop startet på journalistuddannelsen på SDU som supplement til sin showbiss-uddannelse.

- Det er min agt at forsøge at kombinere de to fag, siger Nina Bendixen og sætter endnu en gang Elvis Presley til at synge "I gotta follow that dream," mens holdet danser, det bedste, de har lært.

Sofie Sarbo oplyser, at der i år er mange nye og mange udefra, der har meldt sig til optagelsesprøven.

- Det er rart, at vi også kan få noget nyt blod til voldspillet, siger hun.

Optagelsesprøverne fortsætter i dag.
  • Fyens Stiftstidende