Der er ikke tid til øllebrød


Der er ikke tid til øllebrød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MIDDAGSMAD: 94-årig vil gerne have grød, men kommunen siger nej

NYBORG: En portion øllebrød til middagsmad - bare en gang imellem. Sådan lyder det ydmyge ønske fra en 94-årig beboer på Egeparkens Plejecenter. Men Nyborg Kommune siger nej.

Ældrechef Lene Sørensen slår i et brev til den 94-åriges datter fast, at personalet ikke kan lave øllebrød til de ældre ved middagstid.

- Det kan de ikke inden for det nuværende serviceniveau, forklarer Lene Sørensen i brevet.

Der er altså hverken tid eller råd.

Desuden er øllebrød kun morgenmad, mener kommunen tilsyneladende. For om morgen må personalet nemlig godt lave øllebrød til de ældre, skriver ældrechef Lene Sørensen til den 94-åriges datter, Ida Jørgensen. Hun har klaget over en række forhold vedrørende hjælpen til sin mor. En kritik, som kommunen i øvrigt afviser i brevet.

Ida Jørgensen er forbløffet og skuffet over kommunens service.

- Det virker helt firkantet at sige nej til en gammel kone, der bare vil have en portion øllebrød til middagsmad. Og så endda sige, at den må hun spise om morgenen i stedet for, siger hun.

Ida Jørgensen bor selv i Vamdrup og kan derfor ikke komme hos sin mor hver dag.

Nej til livretter

Borgmester Jørn Terndrup (V) forklarer, at de ældre må melde sig til den kommunale madordning, hvis de vil have varm mad til middag.

- Vi kan ikke lave individuelle retter - heller ikke øllebrød - til middag. Det bliver alt for dyrt, siger han.

Formanden for Ældrerådet i Nyborg, Søren Berntsen, støtter borgmesteren. Han understreger, at han ikke kender den konkrete sag.

- Men kommunen kan jo ikke imødekomme alles ønsker om at få serveret deres livretter. Og gør man det bare en gang, kan det skabe en uheldig præcedens, siger Søren Berntsen.

Formanden for Klagerådet vedrørende hjemmehjælp, Birgit Bech, oplyser, at hun har skrevet til Ida Jørgensen, og opfordret hende til at sende en formel klage, som rådet kan behandle på sit kommende møde.

Der er ikke tid til øllebrød

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce